Sestavine:
Sestavine za podlago:
150 gramov masla sobne temperature
200 gramov piškotov
100 gramov čokoladnega namaza
3-4 žlice zdrobljenih lešnikov ali krokanta
Sestavine za čokoladni del:
600 gramov vanilijevega sladoleda
200 gramov čokoladnega namaza
+
3-4 žlice zdrobljenih lešnikov ali krokanta
Sestavine za vanilijev del:
300 gramov vanilijevega sladoleda
Sestavine za okras:
150 gramov čokoladnega namaza
grobo narezani lešniki
Postopek:
NatisniObod tortnega pekača položimo na željen podlago, na kateri bomo torto servirali. Čokoladni namaz na štedilniku v kozici z debelim dnom, na najnižji temperaturi segrejemo, da bo bolj tekoč. Piškote skupaj z maslom zmiksamo v fino zmes. Zmes potisnemo na dno oboda.
Premažemo s čokoladnim namazom in potresemo s krokantom.
Nato pripravimo prvi čokoladni del kreme. Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika in ga pustimo stati nekih 10 minut, da postane fino mehek. Takšnega dodamo v mešalnik in mu dodamo čokoladni namaz. Miksamo do finega, nato pa prelijemo čez podlago in položimo v zamrzovalnik za 2-3 ure, da se sladoled očvrsti.
Potem iz zamrzovalnika vzamemo sladoled za vanilijev del in ga pustimo stati nekih 10 minut, da postane fino mehek. Takšnega dodamo v mešalnik, zmiksamo in ga dodamo čez čokoladni del. Ponovno zamrznemo za 3 ure.
Čokoladni namaz za okras segrejemo na najnižji temperaturi da ga bomo lažje premazali. Premažemo ohlajeno torto in jo okrasimo z lešniki ali drugimi željenimi sestavinami.
Torto hranimo v zamrzovalniku. Preden jo želimo postreči, jo 20 minut prej vzamemo ven, da se bo lepše rezala.