Anina kuhinja

Kvašeni malinovi poljubčki

Čas priprave: 35-45 minut

Čas kuhanja: 10-12 minut

Količina: 24 poljubčkov

Sestavine:

Sestavine za testo:
500 gramov moke
250 gramov masla
200 ml mleka
2/3 kocke svežega Fala kvasa
4 rumenjaki
6 gramov soli
50 gramov sladkorja
limonina lupinica polovice bio limone

Sestavine za nadev:
12 čajnih žličk malinove marmelade
250 gramov fine skute
2 žlici kremnega sira/sirnega namaza
3 žlice limoninega soka
3 polne žlice sladkorja v prahu
1 jajce
limonina lupinica polovice bio limone
sveže ali zamrznjene maline

Ostale sestavine:
jajce za premaz
kristalni sladkor za posip

Postopek:

Natisni

Poskrbimo da so vse sestavine sobne temperature. Mleko segrejemo do toplega.

V polovico toplega mleka vmešamo žličko sladkorja in vanj nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10 minut. V drugo polovico dodamo sladkor in maslo ter počakamo da se sladkor stopi in maslo omehča.

Medtem moki na sredini naredimo luknjico. Vanjo vmešamo vzhajan kvas. Vmešamo mleko z maslom, rumenjake, limonino lupinico, sol in zgnetemo. Gnetemo vsaj 10-15 minut. Če imamo pri roki kuhinjskega robota mu ta del lahko tudi prepustimo.

Zgneteno testo oblikujemo v hlebček in pomokamo, ter pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro.

Vmes pripravimo nadev. Jajce stepemo in mu vmešamo skuto, kremni sir, sladkor, limonin sok in lupinico.

Hlebček razpolovimo in vsak del razvaljamo na pravokotnik in ga zrežemo na 12 delov.

Vsak del posebej preložimo na papir za peko in oblikujemo v čimlepši pravokotnik, ki ima na sredini malce nižje testo in dvignjen rob okrog.

V sredino najprej dodamo polovico čajne žličke malinove marmelade. Pokrijemo z nadevom in na vrh dodamo maline. Pustimo vzhajati 20-30 minut.

Premažemo s stepenim jajcem ki smo mu vmešali 3 žlice vode. Potresemo s sladkorjem in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 10-12 minut – oziroma dokler se testo zlato rjavkasto ne obarva. V kolikor imate parno pečico vključite paro, ali pa na dno dodajte kozarček z vodo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.