Tortilje z zelenjavo so enostavno pripravljena in predvsem zdrava jed.
Pečen krompir in narezana solata ter paradižnik. |
Polnjenje tortilj. |
Tortilje z zobotrebci. |
Tortilje zatesnjene s folijo. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1ura
Za 3 tortilje.
– 3 pšenične tortilje
– 3 srednje veliki paradižniki
– polovica rdeče paprike
– 1 manjša zelena solata
– 5 pečenih narezanih krompirjev ( priporočam s papriko v prahu )
– kisla smetana, majoneza, kečap po želji
Začnemo s pripravo zelenjave, in sicer najprej olupimo in narežemo krompir, ga začinimo, in damo peči v pečico. ( recept za pečen krompir s papriko v prahu dobite tukaj ) Nadaljujemo z rezanjem paradižnika in paprike na manjše kocke, in nazadnje narežemo še solato. Lahko dodate tudi kuhano koruzo iz konzerve. Ko imamo vse to pripravljeno počakamo še, da se speče krompir.
Ko je krompir pečen začnemo polniti tortilje. Sestavine položimo po sredini tortilje po celotni navpični dolžini. Tortiljo nato prepognemo iz obeh strani, tako da pokrijemo sestavine in vanje zapičimo kakšen zobotrebec, da se obdržijo v željenem položaju, lahko pa jih tudi zavijemo v folijo, kar je še boljši način. ( kot prikazuje zgornja slika )
Odlična ideja! Obožujem mehiško kuhinjo, sem bi pasal tudi riž s karijem … mmmm, zdaj sem pa lačna postala. Lp
Hehe, pol bo pa kar treba kuhat 😉 Dobra ideja s karijem! 😉