Pésto je začimbna omaka v obliki paste. Izvira iz italjanske kuhinje in se uporablja predvsem skupaj s testeninami in rezanci.
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
Za 2 osebi.
SESTAVINE:
– 100 g bazilike
– 80 g pinjol
– približno 1 dcl olivnega olja ( lahko tudi malo manj )
– 2 žlice smetane za stepanje
– 2 žlice smetane za stepanje
– 60 g parmezana
– 1 strok česna
-250 g testenin
-ščepec soli
OPIS PRIPRAVE:
Baziliko, pinjole ( ki jih pred tem popražimo na olju, dokler ne postanejo svetlo rjave barve, ter jih nato popivnamo z robčkom ) in česen tremo v možnarju dokler ne dobimo paste. ( torej na zelo drobne delce) Vse to potem preložimo v drugo posodo kjer pasti dodamo olje in smetano. Medtem skuhamo testenine in nato na skuhane testenine zlijemo omako ter dobro premešamo. Zraven testenin nato dodamo posodico z naribanim parmezanom, ki ga lahko vsak doda po želji.
Originalni recept vsebuje tudi gobice, vendar jih še nisem zasledila v nobeni omaki.
Originalni recept vsebuje tudi gobice, vendar jih še nisem zasledila v nobeni omaki.
DOBER TEK!