Anina kuhinja

Krompirjeva zloženka s korenčkovo omako/ Korenčkova musaka

Krompirjeva zloženka s korenčkovo omako je moja nova jed.

Narezana čebula in česen, ter nariban korenček.

Popečena čebula, česen in korenček.

Končana korenčkova omaka.

Oblikovanje zloženke.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura

Za 6 lačnih želodčkov.

SESTAVINE:

– 12 srednje velikih kuhanih krompirjev
– 4-5 velikih korenjev
– 3 velike čebule
– 3 stroki česna
– 400 ml smetane za kuhanje
– polovica goveje kocke
– polovica čajne žličke paradižnikovega koncentrata
– ščepec soli
– ščepec belega in črnega popra
-ščepec sladkorja, peteršilja
– 3-4 pesti naribanega sira

OPIS PRIPRAVE:

   Kuhan krompir ohladimo ( nasvete za kuhanje krompirja dobite tukaj ). Nadaljujem s pripravo pekača, ki ga dobro premažemo z maslom.
   Nato se lotimo priprave korenčkove omake. Najprej na čimmanjše koščke narežemo čebulo, ter jo stresemo v manjšo posodico. Potem operemo korenje, in ga naribamo. Nadaljujemo z rezanjem česna na prav tako čimmanjše delčke. Ko smo vse to pripravili v ponvi segrejemo približno 7-8 žlic sončničnega olja, kateremu najprej dodamo narezan česen. Česen malce popražimo in ko začne postajati rumene barve, mu dodamo narezano čebulo. Čebulo nato pražimo dokler ne postane rumenkasto-rjave barve. ( če je ne boste dovolj popražili, ne bo dobila pravega okusa ) Ko je čebula popražena v ponev stresemo še naribano korenje ter ga prav tako pražimo dokler, od sebe ne spusti vse vode in začne postajati malce rjavkaste barve. (pražimo ga približno 10 minut ) Ponev nato odmaknemo iz plošče, ter vanjo zlijemo smetano za kuhanje, ter ji dodamo sol, beli poper, črni poper, sladkor, govejo kocko, paradižnikov koncentrat in peteršilj. vse to dobro premešamo.
   Nadaljujemo z rezanjem kuhanega krompirja na kolobarčke ter z njim pokrijemo pekač, ter ustvarimo prvo plast. Le-tega nato potresemo z malce sira in po njih premažemo polovico korenčkove omake.Omako nato pokrijemo z kolobarčki krompirja, jih potresemo z malce sira, ter čeznje namažemo še preostalo omako. Nato omako ponovno prekrijemo z krompirjem in nanje potresemo preostali sir, ter vse skupaj položimo za približno pol ure ( odvisno od željene zapečenosti sira na vrhu, kajti če imate radi malo manj zapečen sir bo že 20 minut dovolj ), v segreto pečico na 180 stopinj.

DOBER TEK!

Komentarji

  1. Tole pa zgleda njami!!! Se priporočam za degustacijo… Kar tako naprej!

    1. Super! 🙂 Jelka, stokrat hvala tebi, ker kljub mirovanju strani še vedno brskaš po mojem blogu. Mi veliko pomeni! In prav vsakič se razveselim tvojih sporočil. 🙂 Hvala!

Komentarja ni mogoče oddati.