Anina kuhinja

Krompirjeva zloženka z bučkino omako iz kisle smetane/ Bučkina musaka

Bučkina omaka.

Oblikovanje zloženke.

ZAHTEVNOST:3/5
ČAS PRIPRAVE: 45 minut

Za 4 osebe. Velikost pekača: prb. 20x 40

SESTAVINE:

– 6 večjih kuhanih krompirjev
– 3 manjše bučke
– 3-4 stroki česna
– 2 dcl mleka
– 1 žlica masla
– 2 zravnani žlici kisle smetane
– ščepec soli, peteršilja, popra
– 1 žlica naribanega sira
– 2 pesti naribanega parmezana

OPIS PRIPRAVE:

   Najprej skuhamo krompir, ga olupimo in pustimo da se ohladi ( nasvete za kuhanje krompirja najdete tukaj ) Nato začnemo segrevati pečico na 180 stopinj.
   Nadaljujemo s pripravo bučkine omake. Najprej narežemo bučko na manjše kocke (1 cm ) in česen. V ponvi segrejemo maslo in dodamo česen, ki ga malce popečemo ( ne sme postati rjav ) in mu nato dodamo narezane bučke. Dodamo še peteršilj, poper, sol. Vse to pražimo dokler bučke od sebe ne spustijo večine vode in se malce zapečejo. Nato dodamo dobro premešano mleko z moko in kislo smetano, ter odstavimo ponev in konstantno mešamo kakšno minutko, da nastane omaka. Omaki dodamo 1 žlico naribanega sira in jo še enkrat premešamo.
   Vzamemo pekač, ga dobro pomastimo in začnemo z rezanjem kuhanega krompirja. Režemo ga na kolobarčke debeline 2 mm. Ko pokrijemo pekač s krompirjem dodamo 1/3 bučkine omake, ki jo malce potresemo s sirom. Vse to še dvakrat ponovimo in končamo s plastjo krompirja, ki ga na koncu potresemo s preostalim sirom in parmezanom.
   Vse to za 20 minut postavimo v pečico. ( če hočete da sir ni zapečen pekač pokrijte z alu folijo ) Krompirjevo zloženko z bučkino omako lahko jeste kot samostojno jed ali pa zraven postrežete še kakšno mesno jed.

DOBER TEK

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.