Krompirjeve palačinke so nekaj posebnega in jih priporočam predvsem kot prilogo.
Masa za krompirjeve palačinke brez krompirja. |
Krompir dodan k prvotni masi. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE 45 minut
Za 5-6 večjih palačink.
– 4 krompirji
-ščepec soli, popra
– 300-350 g moke
– 1 pecilni prašek
– 3 manjša jajca
-1- 1,5 dcl mleka
-1/4 dcl olja
Najprej naribamo krompir, na zelo majhne delce. V malce večjo posodo nato zlijemo mleko, dodamo moko, pecilni prašek, jajca, polovico olja, sol, poper in vse skupaj dobro zmiksamo. Nariban krompir dobro pretlačimo in stisnemo od njega čimveč vode ter ga nato primešamo že narejeni masi. Masa mora priti malce gostejša. Nato v ponvi za vsako palačinko vlijemo žlico ali dve olja, ter ga segrejemo in vlijemo eno zajemalko mase na ponev ter jo porazdelimo. Maso pečemo na srednji temperaturi kakšno minutko nato pa jo obrnemo okrog. Ko je palačinka lepo zapečena je končana.
ta jed ima ime Kijzliki:)
Ana priznam,da jih še nisem delala in jedla .tako,da bodo kmalu na jedilniku.
No super. Le sporoči kako ti bodo všeč. 😉
Dobre,sem pa dala manj pecilnega.Gremo naprej!
Super 🙂