Sestavine:
Sestavine za prvi predel:
3 polne čajne žličke kisle smetane
Sestavine za drugi predel:
2 manjša avokada
1/2 stroka česna
1-2 čajni žlički limoninega soka
1/4 čajne žličke soli
Sestavine za tretji predel:
2 paradižnika
1/5 čajne žličke soli
1/5 čajne žličke soli
1/6 čajne žličke origana
1 čajna žlička jabolčnega kisa
Sestavine za četrti predel:
2 kozarčka Rio Mare tuninih filejev v oljčnem olju s pekočo papriko (ali drug okus po izbiri)
5-6 žlic naribane mocarele
Dodatne sestavine:
oljčno olje za peko
Postopek:
NatisniAvokado narežemo na drobno ali pretlačimo. Dodamo ostale sestavine in zmešamo. Paradižnik prav tako narežemo na drobno in zmešamo s preostalimi sestavinami. Sir naribamo.
Tortiljo zarežemo do polovice. Miselno jo razdelimo na štiri dele in vsak del na tanko nadevamo s pripravljenimi nadevi.
Najprej zapognemo del s kislo smetano proti guacamole, ki je nad njo. Nato pa spognemo vse skupaj proti salsi in na koncu na zadnji del s tunino in mocarelo. Dobiti moramo trikotni sendvič.
Ponovimo s preostalima tortiljama.
V ponev dodamo 1 žlico oljčnega olja. Položimo s sirovo tuninim slojem navzdol. Na nižji do srednji temperaturi počasi popečemo sendviče, da se segrejejo vsi sloji in se tortilja zlato rjavo obarva in sir stopi. Ko se na prvi strani lepo zapeče, obrnemo in zapečemo še na drugi.
Takoj postrežemo.