Sestavine:
- 240 gramov maslenih piškotov
- 100 gramov arašidovega masla
- 1 žlica ječmenove mešanice – Sippy
- 2 zvrhane žlice sladkorja v prahu
- 1 vanilijev strok
- 50-80 ml vode
- 100 gramov masla sobne temperature (Lahko tudi stopljenega na najnižji temperaturi)
- 150 gramov bele čokolade
- 1 pest nesoljenih arašidov
Postopek:
Natisni- Maslene piškote drobno zmiksamo v multipraktiku.
- V mrzlo vodo dobro vmešamo ječmenovo mešanico, da dobimo hladen ječmenov napitek.
- Ječmenov napitek vlijemo v zmiksane piškote. Dodamo še arašidovo maslo, navadno maslo, sladkor in semena iz vanilijevega stroka. Vsebino zmiksamo, da dobimo zmes, ki jo lahko oblikujemo v kroglice.
- Iz zmesi oblikujemo kroglice in jih za 1 uro položimo v hladilnik, da se malce učvrstijo.
- Vmes na vodni kopeli stopimo belo čokolado. Čokolado pokapamo po vrhu kroglic, da naravno pade in jo potresemo z drobno narezanimi arašidi.