Anina kuhinja

Brezglutenski malinov kolač z mandlji

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: Za pekač 23x13cm

Sestavine:

  • Sestavine za kolač:
  • 270 gramov Schaerove moke Mix it
  • 115 gramov masla sobne temperature (znamka Ljubljanske mlekarne)
  • 150 gramov sladkorja in ščepec soli
  • limonina lupinica 1 organske limone
  • 2 večji jajci
  • 1 čajna žlička vanilijeve paste (ali žlica vanilijevega sladkorja)
  • 100 gramov kisle smetane (znamka Ljubljanske mlekarne)
  • 200 gramov svežih malin
  • 1 vrečka pecilnega praška ( Hoferjeva znamka Bella ali Dr. Oetker)
  • Sestavine za nadev:
  • 150 ml sladke smetane (Znamka Ljubljanskih mlekarn)
  • 3-4 žlice blanširanih in narezanih mandljev
  • 1 žlica sladkorja v prahu (Hoferjeva znamka Diamant)
  • maline za okras

Postopek:

Natisni
  1. Sladkor in maslo penasto umešamo. Takrat dodamo limonino lupinico in ponovno premešamo.

  2. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake vmešamo v masleno zmes. Iz beljakov stepemo sneg.
  3. Moko presejemo in zmešamo skupaj s pecilnim praškom.

  4. V jajčno zmes postopoma vmešamo moko, sol in kislo smetano. Na koncu nežno vmešamo še sneg.

  5. Pekač dobro namastimo ali obložimo s papirjem za peko. V pekač nadevamo tanjšo plast in po njej potresemo nekaj malin. Postopek ponovimo še enkrat in zaključimo s plastjo zmesi.

  6. Obložen pekač položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 45-50 minut. Če kolač preveč porjavi, ga pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo do pečenega.
    Kolač je pečen, ko iz njega pride čist zobotrebec.
  7. Sladko smetano stepemo skupaj s sladkorjem v prahu do čvrstega. Z njo okrasimo ohlajen kolač in ga potresemo z mandlji in malinami.

Recept je pripravljen iz sestavin, ki so preverjeno brez glutena. Znamke teh izdelkov so navedene v oklepaju pri sestavinah.

Schaer

Komentarji

  1. Pozdravljena Ana!

    Pri tem receptu nekaj ni povsem v redu . Obstaja namreč – med navedbo sestavin in navodilom za pripravo- neskladnost.

    V točki 4. navajate: V jajčno zmes postopoma vmešamo moko, sol in mleko. Pri naštevanju sestavin pa ni nikjer navedeno tudi mleko !!!

    Kaj je torej točno: navedbe pri sestavinah alinavedbe pri navodilu za pripravo????

    Lp,
    Tone

    1. Živjo Tone,

      se opravičujem. Prilagajala sem moj preizkušeni recept in pozabila popraviti v opisu priprave na kislo smetano. Recept je zdaj popravljen, tebi pa se najlepše zahvaljujem, ker si me spomnil na napako.

      Bi se pa kolač odlično spekel ali z mlekom ali s s kislo smetano. 😉

      Lep pozdravček,
      Ana

Komentarja ni mogoče oddati.