Sestavine:
- Sestavine za kolač:
- 270 gramov Schaerove moke Mix it
- 115 gramov masla sobne temperature (znamka Ljubljanske mlekarne)
- 150 gramov sladkorja in ščepec soli
- limonina lupinica 1 organske limone
- 2 večji jajci
- 1 čajna žlička vanilijeve paste (ali žlica vanilijevega sladkorja)
- 100 gramov kisle smetane (znamka Ljubljanske mlekarne)
- 200 gramov svežih malin
- 1 vrečka pecilnega praška ( Hoferjeva znamka Bella ali Dr. Oetker)
- Sestavine za nadev:
- 150 ml sladke smetane (Znamka Ljubljanskih mlekarn)
- 3-4 žlice blanširanih in narezanih mandljev
- 1 žlica sladkorja v prahu (Hoferjeva znamka Diamant)
- maline za okras
Postopek:
Natisni- Sladkor in maslo penasto umešamo. Takrat dodamo limonino lupinico in ponovno premešamo.
- Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake vmešamo v masleno zmes. Iz beljakov stepemo sneg.
- Moko presejemo in zmešamo skupaj s pecilnim praškom.
- V jajčno zmes postopoma vmešamo moko, sol in kislo smetano. Na koncu nežno vmešamo še sneg.
- Pekač dobro namastimo ali obložimo s papirjem za peko. V pekač nadevamo tanjšo plast in po njej potresemo nekaj malin. Postopek ponovimo še enkrat in zaključimo s plastjo zmesi.
- Obložen pekač položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 45-50 minut. Če kolač preveč porjavi, ga pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo do pečenega.
Kolač je pečen, ko iz njega pride čist zobotrebec. - Sladko smetano stepemo skupaj s sladkorjem v prahu do čvrstega. Z njo okrasimo ohlajen kolač in ga potresemo z mandlji in malinami.
Pozdravljena Ana!
Pri tem receptu nekaj ni povsem v redu . Obstaja namreč – med navedbo sestavin in navodilom za pripravo- neskladnost.
V točki 4. navajate: V jajčno zmes postopoma vmešamo moko, sol in mleko. Pri naštevanju sestavin pa ni nikjer navedeno tudi mleko !!!
Kaj je torej točno: navedbe pri sestavinah alinavedbe pri navodilu za pripravo????
Lp,
Tone
Živjo Tone,
se opravičujem. Prilagajala sem moj preizkušeni recept in pozabila popraviti v opisu priprave na kislo smetano. Recept je zdaj popravljen, tebi pa se najlepše zahvaljujem, ker si me spomnil na napako.
Bi se pa kolač odlično spekel ali z mlekom ali s s kislo smetano. 😉
Lep pozdravček,
Ana