Sestavine:
- Sestavine za paradižnikovo omako:
- 1-1,5 kg domačih paradižnikov
- 1/2 rdeče čebule
- 1 žlica sladkorja
- sol in poper po okusu
- sveža bazilika po okusu
- 1 dcl vode + žlica moke
- Sestavine za polnjene paprike:
- 300 gramov arborio riža
- 300 gramov mletega mesa (mešanega ali govejega)
- majhen šopek svežega peteršilja
- sol in poper po okusu
- 1/2 čebule
- 4-6 paprik babur
Postopek:
Natisni- Najprej pripravimo omako. Čebulo dorbno narežemo in jo popražimo na malce olja. Popraženi čebuli dodamo narezan paradižnik. Prilijemo mu dcl ali dva vode in ga kuhamo 20 minut. Dodamo mu sladkor, sol in poper po okusu.
- Paradižnik spasiramo s paličnim mešalnikom in ga pustimo da se nežno kuha med tem ko pripravimo paprike.
- Lotimo se priprave nadeva. Na olju popražimo drobno narezano čebulo da se spusti. Takrat dodamo meso in ga pražimo da malce porjavi. Takšnemu dodamo riž in ga minuto ali dve pražimo. Prilijemo 1 liter vode. Dodamo sol in poper, ter riž skuhamo do al-dente teksture.
Po potrebi prilijemo še malce vode, če le ta med kuhanjem izhlapi. - Kuhani rižoti primešamo narezan svež peteršilj in jo odstavimo.
- Rižoto nadevamo v paprike in ji pritrdimo z zobotrebcem. Položimo jih v paradižnikovo omako in jih kuhamo nadaljnih 20 minut.
- Paprike poberemo iz omake. V manjši posodi fino zmešamo 1-2 dcl vode in moko. Vsebino med rednim mešanjem zlijemo k paradižnikovi omaki. Omako zavremo in kuhamo nadaljno minuto, da se malce zgosti, nato pa jo dodamo k kuhanim nadevanim paprikam.
- Poleg nadevanih paprik postrežemo kruh ali pire krompir.
Mmmm, odlične so ;). Sama jih sicer pripravim malce drugače z drugačnimi sestavinami, okus je pa zelo dober ;).
Katja sem prepričana da so tvoje zelooo okusne. 😉
Pozdravljena,
zanima me zakaj tole sodi med brezmesne jedi, če so polnjene z mesom?
Maja hvala za opozorilo – več kot očitno je prišlo do napake. Popravim 😉
Topel pozdrav
Ana
Danes sem jih naredil tudi sam “SUPR SO”
Še bolj fine pridejo, če paprike potem, ko jih napolnimo z mesom damo v pečico, da se kožica rahlo zapeče. Nato jih damo kuhat v paradižnikovo omako kakor po receptu