Sestavine:
- 4 panini štručke
- 2 mladi čebulici
- 1 sveži feferon ali 1/2 čajne žličke posušenih
- 2 žlici sezama
- 2-3 pesti naribane topljive mocarele
- 2 žlici masla
Postopek:
Natisni- Paninije zarežete tako, da oblikujete kocke. Zarežete jih skoraj do dna, torej tako, da se dno še vedno drži skupaj.
- Maslo stopite in na njem popečete drobno narezano čebulico. Ko se lepo spusti dodate čili. Vse skupaj malo ohladite.
- V odprtine štručk natlačite masleno čebulico s čilijem in naribano mocarelo. Z maslom, ki je ostal na dnu posode premažete vrhnji del kruha. Vse skupaj potresete s sezamom in zavijete v folijo. Pečete jih zavite 10 minut v segreti pečici na 180 stopinj. Po tem času jih odvijete in pečete še nadaljnih 10-15 minut.
V receptu sem uporabljala brezglutenske Schaerove panini štručke. 🙂