Anina kuhinja

Cvetoči panini z mocarelo, mlado čebulico in čilijem

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 4 panini štručke

Sestavine:

  • 4 panini štručke
  • 2 mladi čebulici
  • 1 sveži feferon ali 1/2 čajne žličke posušenih
  • 2 žlici sezama
  • 2-3 pesti naribane topljive mocarele
  • 2 žlici masla

Postopek:

Natisni
  1. Paninije zarežete tako, da oblikujete kocke. Zarežete jih skoraj do dna, torej tako, da se dno še vedno drži skupaj.

  2. Maslo stopite in na njem popečete drobno narezano čebulico. Ko se lepo spusti dodate čili. Vse skupaj malo ohladite.

  3. V odprtine štručk natlačite masleno čebulico s čilijem in naribano mocarelo. Z maslom, ki je ostal na dnu posode premažete vrhnji del kruha. Vse skupaj potresete s sezamom in zavijete v folijo. Pečete jih zavite 10 minut v segreti pečici na 180 stopinj. Po tem času jih odvijete in pečete še nadaljnih 10-15 minut.

V receptu sem uporabljala brezglutenske Schaerove panini štručke. 🙂