Anina kuhinja

Jagodne tortice z jogurtovim nadevom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 5 skodelice

Sestavine:

  • Sestavine za podlago:
  • 150 gramov piškotov z žitaricami – Schaer
  • 3 žlice masla
  • 30-50 gramov praženih in olupljenih lešnikov
  • Sestavine za nadev:
  • 400 gramov grškega jogurta
  • 250 ml sladke smetane
  • 3 žlice limoninega soka
  • 4-7 žlic sladkorja v prahu
  • 1 vanilijev strok
  • 1 žlica ruma ali 20 gramov Kotanyi rumovega sladkorja
  • 10-15 svežih jagod

Postopek:

Natisni
  1. Maslo stopimo na nižji temperaturi. V manjši multipraktik stresemo piškote, lešnike in prilijemo maslo. Sestavine grobo zmeljemo. Podlago razporedimo med 5 skodelic in jo pritrdimo ob dno.

  2. Vanilijevemu stroku odstranimo semena. V posodo dodamo jogurt, vanilijeva semena, rum, limonin sok in sladkor. Sladko smetano čvrsto stepemo in jo počasi vmešamo v jogurtovo zmes.

  3. Nadev razporedimo po podlagi, ki smo jo medtem postavili v hladilnik. Čez nadev potresemo sveže jagode.

  4. Sladico ohladimo in postrežemo.

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.