Anina kuhinja

Tortiljini zvitki s piščancem, feta sirom in solato

Mariniran piščanec.   Pripravljen feta nadev.   Pripravljena solata.   Pripravljen piščančji nadev.   Mazanje feta nadeva na tortiljo.   Premazana tortilja s feta in piščančjim nadevom.   Dodana solata.   Rezanje tortiljinega zvitka.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut Za 9 zvitkov. SESTAVINE: – 3 pšenične tortilje – manjša glavica solate – 200-250…

Preberi več

Piščančje bombice s sezamom in sirom

Meso z dodanimi sestavinami za marinado.   Moka  s soljo, oljem in na sredini narejeno jamico.   Vlivanje vzhajanega kvasa v mleku.   Zgneteno testo.   Testo po vzhajanju.   Pečeno meso in nariban sir.   Razdeljeno testo.   Nadevan en delček testa.   Oblikovanje bombice. Pritiskanje testa ob spodnji del.   Oblikovanje bombice z…

Preberi več

Pastirjeva pita – Shepherd’s pie

Kuhanje krompirja.   Pripravljene sestavine.   Popražena čebula.   Popraženo meso s čebulo.     Dodajanje graha v Mesno zmes.   Zgoščena končna mesna zmes.   Napolnjen pekač z mesno zmesjo.   Prpirava pire krompirja.   Polnjenje pekača.   Okraševanje nepečene jedi.   Mazanje jedi s stopljenim maslom.   Pečena pastirjeva pita.   ZAHTEVNOST: 2/5…

Preberi več

Klasična krompirjeva musaka

Ohlajen kuhan krompir ob narezani čebuli in česnu, ter začinjenem faširanem mesu.   Praženje čebule.   Končan preliv.   Praženje mesa in česna na že popraženi čebuli.   Naložena prva plast krompirja in mesa. Polivanje s prelivom.   Že naložena prva plast. Slika prikazuje nalaganje druge plasti.   Vlivanje preliva.   Pečena musaka.   ZAHTEVNOST:…

Preberi več

Testenine v smetanovi omaki s korenjem in piščancem

Pripravljene sestavine.   Kuhanje testenin.   Praženje sestavin.   Dodana smetana za kuhanje.   Dodano mleko z moko.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut ČAS KUHANJA: 15 minut Za 2 osebe. SESTAVINE: – 2 manjša kosa piščančjega mesa (približno 150 g ) – 200 g testenin – priporočam špagete – 2 korenja – 1…

Preberi več

Sendvič s piščancem, gorčičnim prelivom in zelenjavo

Premazani obe polovički štručke.   Pripravljene sestavine.   Spodnji del štručke obložen s solato.   Sedvič obložen z mesom. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 1 sendvič. SESTAVINE: – 1 makova štručka (na sliki domača makova štručka, za katero recept najdete tukaj) – 1 manjši piščančji zrezek ( v mojem primeru dva manjša dela…

Preberi več

Piščančja rolada s pršutom in mocarelo

Nalaganje piščančjega mesa.   Piščančji trakovi položeni vodoravno čez spodnje trakove.   Potresena naribana mocarela.   Končna nezvita rolada obložena z mocarelo in pršutom.   Rolada obvita s sukancem v marinadi.   Peka rolade.   Priložen še krompir spečen v marinadi od rolade. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 40 minut ČAS PEKE: 10-15 minut Za 4…

Preberi več