Sestavine:
- 500 gramov telečjega pleča
- 1 manjša čebula
- 2 korenja
- 80-100 gramov ajdove kaše
- 10 šampinjonov
- 2 pesti zamrznjenega graha
- vejica svežega peteršilja, majarona in drobnjaka
- sol in poper po okusu
- 1 žlica polnozrnate moke
- 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
- pirin kruh
Postopek:
Natisni- Čebulo, korenje, meso in šampinjone narežemo na manjše koščke.
- Na nekaj žlicah olja popražimo čebulo. Ko se spusti, dodamo meso, korenje in šampinjone. Vsebino pokuhavamo, da tekočina izhlapi. Med pokuhavanjem posodo zapiramo s pokrovom.
- Ko tekočina izhlapi, pražimo še minuto, nato pa vse skupaj zalijemo z 1-2 litrom tekočine. Dodamo začimbe, sol, poper in kuhamo 30 minut.
- Po tem času dodamo ajdovo kašo. Kuhamo nadaljnih 15 minut, dodamo še grah in nadaljujemo s kuhanjem za nekaj minut. Medtem v manjši skodelici zmešamo dcl vode, z moko in koncentratom. Vsebino vmešamo v obaro in jo pustimo da zavre in se kuha še minuto.
- Obaro postrežemo skupaj s kruhom.