Sestavine:
- 1 kg prekajenega svinjskega pleča/šunke
- 5 žlic akacijevega ali cvetličnega medu
- 3 čajne žličke fine gorčice
- približno 30 klinčkov
- 2-3 žlice masla
Postopek:
Natisni- V kozico dodamo med, gorčico in maslo. Sestavine segrevamo toliko časa, da se popolnoma stopijo in premešajo med sabo.
- Šunko dobro osušimo in položimo na papir za peko. Zarežemo ji vzorec pravokotnikov. Pazimo da ne zarežemo pregloboko. Globina zareza naj bo tam nekje polovica centimetra.
- V zareze zapičimo klinčke, ki jih razporedimo čimbolj enakomerno po šunki.
- Šunko premažemo s pripravljeno polivko in jo položimo v segreto pečico na 170 stopinj za 1 uro. Prvih 30 minut, jo vsakih deset minut ponovno premažemo s polivko. Zadnje pol ure pa jo pustimo brez premazov. Pazimo, da se preveč ne zapeče. V nasprotnem primeru jo pokrijemo z aluminijasto folijo.
- Pečeno pustimo pokrito s folijo 15 minut, da se sokovi sprostijo, nato pa jo narežemo in postrežemo.