Pečene sezamove blazinice s piščancem so nekaj najbolj slastnega kar obstaja! Marinirano piščančje meso. Potlačen krompir z maslom. Moka z jajci in soljo ter sladkorjem. Krompirjevo testo. Nepečene blazinice v pekaču. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 2 uriZa 9 blazinic. SESTAVINE: – 2 piščančja zrezka – 300 g moke– 2 jajca– 4 srednje veliki krompirji– 100 g…
Testenine s pršutom in kislo smetano
Testenine s pršutom so enostavno pripravljena in odlična jed. Veliko zabave pri kuhanju. Praženje pršuta. Končana omaka, pripravljena na testenine. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minutZa 4 osebe. SESTAVINE: – 3-4 žlice sončničnega olja– 150 g narezanega pršuta– 70 g ribanega sira ( najboljši je kupljeni naribani sir, ker je v njem več različnih vrst sira)–…
Domača goveja juha
ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2 ure Za 6-7 oseb. SESTAVINE: -500 g govejega mesa (sama uporabljam goveje pleče) – 2 krhki goveji kosti – 2 korenčka – polovica manjše zelene in rumene kolerabe – manjši kos stebelne zelene – par vejic peteršilja, drobnjaka in majarona – listek luštreka – malce muškatnega oreščka – 1…
Dunajski zrezki
Dunajski zrezki so ena izmed najbolj znanih jedi dunajske kuhinje. Toda znani niso samo na Dunaju, temveč tudi po drugih evropskih državah, ter prav tako v Sloveniji. Dunajski zrezki so v originalu telečji, toda se pripravljajo tudi z puranovim mesom. Krožniki z moko, drobtinami in zžvrkljanimi jajci. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi….
Pariški zrezki
Pariški zrezki so fantastična priloga k raznim vrstam pripravljenega krompirja in tudi k drugim jedem. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 večja zrezka ( telečja ali puranova )– ščepec popra, soli– 1 strok česna– 0,5 – 1 l olja ali okrog 300-400 g rastlinske masti ( v rastlinski masti dobi…
Jota
Jota je jed iz kislega zelja, ki vam lahko malce popestri vaše jedilnike. Če pa ste ljubitelji kislega zelja morate ta recept ‘nujno’ poskusiti. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 5-6 oseb. SESTAVINE: – 1/2 kg kislega zelja – 20 dag kuhane slanine– ščepec soli, popra– 4 žlice paprike v prahu– 3 večje lovorjeve liste–…
Pica
Píca (italjansko pizza) je jed italjanske kuhinje iz vzhajanega testa, obloženega predvsem z paradižnikovim pirejem in sirom ( mozzarela ). Začinimo jo z baziliko ali origanom in spečemo v peči. Taka osnovna vrsta pice ima vse barve italjanske zastave in se imenuje po soprogi prvega italijanskega kralja Umberta I, Margeriti – pica margerita. Danes…