Anina kuhinja

Testenine v omaki s kuhanim govejim mesom in čebulo

Narezano kuhano goveje meso. Praženje mesa, čebule, paradižnikovega koncentrata,.. Dodajanje jušne osnove. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 4-5 oseb. SESTAVINE: – približno 200 g kuhanega govejega mesa iz juhe ( lahko tudi malo več )– 100 ml smetane za kuhanje– 3 velike čebule– 500-600 g testenin– 3 polne čajne žličke paradižnikovega koncentrata– 2 dcl…

Preberi več

Testenine z ricotto/rikoto in curryjem

Sestavine na delovni površini. ( desno meso v marinadi ) Pokuhavanje jušne osnove, dodane popraženemu mesu. Dodajanje smetane in currya. Dodajanje ricotte smetanovi omaki s curryem. Dodana polovica zmešane moke z mlekom. V kozarcu še preostalo mleko z moko. ZAHTEVNOST:2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 300-400 g testenin– 100 ml smetane za…

Preberi več

Polnjeni tortiljini trikotniki s sirom in omako iz piščanca in rdečega fižola- Quesadille

Mariniran piščanec in ostale bistvene sestavine. Mariniran piščanec ob pekoči čilijevi omaki. Popečena čebula in piščančje meso. Dokončana omaka. Obrezovanje tortilj z namenom da bodo prave velikosti za ponev. Ostanke lahko porabite za mehiško solato, katere recept najdete tukaj. Tortilja v ponvi, potresena s sirom in nadevana z omako. Približno tako mora zgledati sir, preden…

Preberi več

Mešana solata s pinjolami, piščancem in pečenim krompirčkom

Praženje pinjol. Popražene pinjole na papirnati brisački. Piščančje meso med marinado. Sestavine za polivko v kozarcu. Pečen krompirček. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1ura Za 3 osebe. SESTAVINE: – 6 manjših paradižnikov– 6 srednje velikih krompirčkov– 3-4 srednje veliki piščančji zrezki– 1 rdeča paprika– 100 g pinjol– 100 g  feta sira ali mehkega sira v solnici ali…

Preberi več

Prepognjena ali calzone pica

Vzhajani kvas v sladkanem mleku. Testo prepuščeno vzhajanju. Polnjenje calzone pice. Napolnjena calzone pica. Zgornja polovica namazana z čilijevo omako. Rob namazan z rumenjakom. Stisnjeni robovi prepognjene pice. Nepečene calzone pice na pooljenem peki papirju in premazane z rumenjakom. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 5 calzone pic, velikosti približno 20×10 cm. SESTAVINE: – 700-800…

Preberi več

Testenine z bolonjsko omako

Praženje česna, čebule in korenja. Praženje česna, sebule, korenja in mesa. Bolonjska omaka. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 300-400 g testenin -500 g zmletega mesa/ faširanega mesa – 500 g zmiksanih pelatov – 1 srednje velika čebula – 2 stroka česna – 2 manjša korenčka – 1 dcl goveje…

Preberi več

Rolada iz govejega mesa nadevana z omako iz rumene paprike

Sestavine za mesno testo v električnem mešalniku. Zmiksane sestavine. Razvaljano testo na aluminijasti foliji. Nadevano testo. Zvita rolada z koščki masla. Ovita rolada z aluminijasto folijo. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 4 osebe, kot priloga. SESTAVINE: – 200-225 g kuhanega govejega mesa – 60 g kruha ( 2 majhni štručki ) – 3…

Preberi več

Zelenjavna rižota s piščancem in sojino omako

Zelenjavna omaka s piščancem in sojino omako. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 velika korenčka– polovica srednje velike zelene paprike– polovica srednje velika rdeče paprike– 2 srednje veliki čebuli– 2 manjša stroka česna– 2 čajni žlički sojine omake– ščepec soli, sladkorja, popra– 2 puranova/ piščančja zrezka– 2 žlici moke– 1…

Preberi več