Narezano kuhano goveje meso. Praženje mesa, čebule, paradižnikovega koncentrata,.. Dodajanje jušne osnove. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 4-5 oseb. SESTAVINE: – približno 200 g kuhanega govejega mesa iz juhe ( lahko tudi malo več )– 100 ml smetane za kuhanje– 3 velike čebule– 500-600 g testenin– 3 polne čajne žličke paradižnikovega koncentrata– 2 dcl…
Testenine z ricotto/rikoto in curryjem
Sestavine na delovni površini. ( desno meso v marinadi ) Pokuhavanje jušne osnove, dodane popraženemu mesu. Dodajanje smetane in currya. Dodajanje ricotte smetanovi omaki s curryem. Dodana polovica zmešane moke z mlekom. V kozarcu še preostalo mleko z moko. ZAHTEVNOST:2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 300-400 g testenin– 100 ml smetane za…
Polnjeni tortiljini trikotniki s sirom in omako iz piščanca in rdečega fižola- Quesadille
Mariniran piščanec in ostale bistvene sestavine. Mariniran piščanec ob pekoči čilijevi omaki. Popečena čebula in piščančje meso. Dokončana omaka. Obrezovanje tortilj z namenom da bodo prave velikosti za ponev. Ostanke lahko porabite za mehiško solato, katere recept najdete tukaj. Tortilja v ponvi, potresena s sirom in nadevana z omako. Približno tako mora zgledati sir, preden…
Mešana solata s pinjolami, piščancem in pečenim krompirčkom
Praženje pinjol. Popražene pinjole na papirnati brisački. Piščančje meso med marinado. Sestavine za polivko v kozarcu. Pečen krompirček. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1ura Za 3 osebe. SESTAVINE: – 6 manjših paradižnikov– 6 srednje velikih krompirčkov– 3-4 srednje veliki piščančji zrezki– 1 rdeča paprika– 100 g pinjol– 100 g feta sira ali mehkega sira v solnici ali…
Nadevana pečena paprika s paradižnikovo omako
Pripravljene sestavine. Kuhan riž na cedilu. Praženje mletega mesa s čebulo in česnom. Nadevane paprike, potresene s sirom in v prpravi na peko. Paradižnikova omaka pred vmešanjem vode z moko. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 4 osebe. SESTAVINE: – 3 paprike ( rdeče ali rumene )– 6-7 pesti riža – 1 čebula– 2 stroka…
Prepognjena ali calzone pica
Vzhajani kvas v sladkanem mleku. Testo prepuščeno vzhajanju. Polnjenje calzone pice. Napolnjena calzone pica. Zgornja polovica namazana z čilijevo omako. Rob namazan z rumenjakom. Stisnjeni robovi prepognjene pice. Nepečene calzone pice na pooljenem peki papirju in premazane z rumenjakom. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 5 calzone pic, velikosti približno 20×10 cm. SESTAVINE: – 700-800…
Rižota z belim vinom in faširanim mesom
Pokuhavanje mletega mesa, čebule in česna, po dodajanju vina in jušne osnove. Kuhan riž na cedilu. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: pol ure Za 3 zelo lačne osebe. SESTAVINE: – 500 g faširanega mesa– 7-8 manjših pesti riža– 1 dcl belega vina-1 čebula– 2 stroka česna– 1 dcl jušne osnove ( nadomestite jo lahko s stopljeno…
Testenine z bolonjsko omako
Praženje česna, čebule in korenja. Praženje česna, sebule, korenja in mesa. Bolonjska omaka. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 300-400 g testenin -500 g zmletega mesa/ faširanega mesa – 500 g zmiksanih pelatov – 1 srednje velika čebula – 2 stroka česna – 2 manjša korenčka – 1 dcl goveje…
Rolada iz govejega mesa nadevana z omako iz rumene paprike
Sestavine za mesno testo v električnem mešalniku. Zmiksane sestavine. Razvaljano testo na aluminijasti foliji. Nadevano testo. Zvita rolada z koščki masla. Ovita rolada z aluminijasto folijo. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 4 osebe, kot priloga. SESTAVINE: – 200-225 g kuhanega govejega mesa – 60 g kruha ( 2 majhni štručki ) – 3…
Zelenjavna rižota s piščancem in sojino omako
Zelenjavna omaka s piščancem in sojino omako. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 velika korenčka– polovica srednje velike zelene paprike– polovica srednje velika rdeče paprike– 2 srednje veliki čebuli– 2 manjša stroka česna– 2 čajni žlički sojine omake– ščepec soli, sladkorja, popra– 2 puranova/ piščančja zrezka– 2 žlici moke– 1…