Oprani in osušeni hrenovki. Stepeno jajce. Zgneteno testo. Zvite hrenovke v testu na peki papirju in premazane z jajcem, ter potresene s sezamom. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 240-250 g moke – 1,6 dcl mleka ali tople vode – dober šepec soli – ščepec sladkorja –…
Testenine z mletim mesom in rumeno papriko
Narezana paprika in čebula. Popečena paprika in čebula. Popečeno meso z dodatkom vina. Zgostitev. Končna omaka. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: -100 g mletega mesa – 80-90 g špaget – polovica manjše čebule – tretjina rumene paprike – polovica dcl belega vina – ščepec soli…
Piščančji zrezki s sirom
Peka zrezkov. Pripravljen sir. Dodajanje sira na zrezke. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 3 minute ČAS PEKE: 5-7 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 3-4 manjši piščančji zrezki – 2 pesti naribanega sira ali narezanega na rezine ( priporočam mocarelo) – ščep soli in popra – 4 žlice olja OPIS PRIPRAVE: Zrezke…
Testenine s paradižnikom in mletim mesom
Mleto maso, ki smo ga začinili. Narezani sveži ali odmrznjeni paradižniki v ponvi. Pokuhani paradižniki z dodanim narezanim česnom. Dodano vino v omako. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 100 g mletega mesa -80-90 g špagetov – 1 svež paradižnik (v mojem primeru zmrznjen in nato odmrznjen…
Mesna pita z mletim mesom in šunko
Popečena šunka in mleto meso. Dodajanje sira k mesni omaki. Polnjenje pekača s testom. Nadevano testo. Končni dodatek sira. Rezanje trakcov za končni izgled pite. Naoljenje trakcev. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut ČAS PEKE: 25-30 minut Za manjši pekač za pite. Približno 10-15 cm premera. SESTAVINE: –…
Puranji zrezki v naravni omaki
Popečeni zrezki. Rumene pikice so česen v prahu. Kokošja jušna osnova. V mojem primeru voda s koncentratom kokošje juhe. Vretje jušne osnove s katero smo zalili zrezke. Primešana voda z moko. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 2 minuti ČAS KUHANJA: 10-15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 3 manjši puranji zrezki –…
Ocvrti hrustljavi piščanec
Mariniran piščanec. Popečen piščanec na olju. Pomakanje zrezka v jajčno zmes. Cvrenje zrezkov. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS CVRTJA: 2-3 minute Za 3-4 osebe. SESTAVINE: – 5 manjših piščančjih zrezkov – ščepec soli, popra – 3,5 zvrhane žlice moke – 3,5 žlice mleka – 0,5 vrečke pecilnega praška –…
Kruhove kocke s šunko, sirom in jajcem v skodelici
Narezana šunka in nariban sir. Vse sestavine premešane v posodi. Dodajanje jajc. Nepečene skodelice. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS PEKE: 10 minut Za dve osebi. Za dve skodelici. SESTAVINE: – 2 kosa kruha – 2 pesti sira – 8 rezin šunke – ščepec popra – 2…
Ocvrti telečji zrezki
Tolčenje mesa. Začinjeno meso. Taljenje svinjske masti. Pomakanje mesa v stepeni jajci. Pomakanje zrezka v drobtine. Cvrenje zrezkov. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 7 manjših zrezkov. SESTAVINE: – 7 manjših telečjih zrezkov – 5-6 pesti drobtin – 2 jajca – ščepec soli – ščepec popra…
Rezanci v omaki Alfredo
Kuhanje rezancev. Ribanje čebule – priporočam v zrnu. Začinjeno meso. Praženje mesa na maslu. Odstranjeno meso levo, na sredini pripravljanje omake, desno kuhanje testenin. Narezani pečeni masleni piščanec. Dodajanje piščanca v omako. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut ČAS KUHANJA: 15-20 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 300 g rezancev – 300 g piščančjega mesa…