Anina kuhinja

Testenine z mletim mesom in rumeno papriko

Narezana paprika in čebula.   Popečena paprika in čebula.   Popečeno meso z dodatkom vina.   Zgostitev.   Končna omaka.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: -100 g mletega mesa – 80-90 g špaget – polovica manjše čebule – tretjina rumene paprike – polovica dcl belega vina – ščepec soli…

Preberi več

Piščančji zrezki s sirom

Peka zrezkov.   Pripravljen sir.   Dodajanje sira na zrezke.     ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 3 minute ČAS PEKE: 5-7 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 3-4 manjši piščančji zrezki – 2 pesti naribanega sira ali narezanega na rezine ( priporočam mocarelo) – ščep soli in popra – 4 žlice olja OPIS PRIPRAVE: Zrezke…

Preberi več

Testenine s paradižnikom in mletim mesom

Mleto maso, ki smo ga začinili.   Narezani sveži ali odmrznjeni paradižniki v ponvi. Pokuhani paradižniki z dodanim narezanim česnom.   Dodano vino v omako.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 100 g mletega mesa -80-90 g špagetov – 1 svež paradižnik (v mojem primeru zmrznjen in nato odmrznjen…

Preberi več

Ocvrti hrustljavi piščanec

Mariniran piščanec.   Popečen piščanec na olju.   Pomakanje zrezka v jajčno zmes.   Cvrenje zrezkov.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut  ČAS CVRTJA: 2-3 minute Za 3-4 osebe. SESTAVINE: – 5 manjših piščančjih zrezkov – ščepec soli, popra – 3,5 zvrhane žlice moke – 3,5 žlice mleka – 0,5 vrečke pecilnega praška –…

Preberi več

Kruhove kocke s šunko, sirom in jajcem v skodelici

Narezana šunka in nariban sir.   Vse sestavine premešane v posodi.   Dodajanje jajc.   Nepečene skodelice.         ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS PEKE: 10 minut Za dve osebi. Za dve skodelici. SESTAVINE: – 2 kosa kruha – 2 pesti sira – 8 rezin šunke – ščepec popra – 2…

Preberi več

Ocvrti telečji zrezki

Tolčenje mesa.   Začinjeno meso.   Taljenje svinjske masti.   Pomakanje mesa v stepeni jajci.   Pomakanje zrezka v drobtine.   Cvrenje zrezkov.       ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 7 manjših zrezkov. SESTAVINE: – 7 manjših telečjih zrezkov – 5-6 pesti drobtin – 2 jajca – ščepec soli – ščepec popra…

Preberi več

Rezanci v omaki Alfredo

Kuhanje rezancev. Ribanje čebule – priporočam v zrnu. Začinjeno meso. Praženje mesa na maslu. Odstranjeno meso levo, na sredini pripravljanje omake, desno kuhanje testenin. Narezani pečeni masleni piščanec. Dodajanje piščanca v omako. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut ČAS KUHANJA: 15-20 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 300 g rezancev – 300 g piščančjega mesa…

Preberi več