Sestavine:
- 150 gramov ješprena
- 3 krompirji
- 2 korenja
- kranjska klobasa
- vejica svežega peteršilja, majarona, luštreka in drobnjaka
- 1-2 stroka česna (ali slaba čajna žlička česna v prahu)
- poper in sol po okusu
- 1-2 pesti kuhanega fižola
Postopek:
Natisni- Krompir, korenje in klobaso narežemo na srednje velike koščke. Dodamo jih v posodo.
- K zelenjavi in mesu, dodamo še namočen zrnasti česen ali sveži strok česna, začimbe, poper, sol in dobro opran ješprenj. Vsebino zalijemo s hladno vodo in pristavimo na štedilnik da zavre.
- Ričet na najnižji temperaturi kuhamo nadaljnjo slabo uro. Zadnji 5-10 minut dodamo še fižol in ješprenj po okusu dosolimo. Zraven postrežemo kruh.