Anina kuhinja

Smetanova omaka z drobnjakom in piščančjim mesom

Narezan drobnjak Peka piščančjega mesa. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 1 pest narezanega drobnjaka– 100 ml smetane za kuhanje– 1 dcl mleka– 1 žlica moke– 1 pest sira– ščepec soli, sladkorja, popra– 2 zrezka OPIS PRIPRAVE:    Začnemo z mariniranjem piščanca narezanega na koščke, in sicer ga popopramo, posolimo in…

Preberi več

Lešnikov biskvit z nougat / lešnikovo čokolado

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Stepeni rumenjaki z sladkorjem.   Presejanje moke s pecilnim praškom v posodo.   Zmes za biskvit brez snega.   Končana zmes za biskvit v pekaču. Rezanje in dodajanje lešnikove čokolade.   Nepečen lešnikov biskvit s čokolado.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 50…

Preberi več

Ravioli v paradižnikovi omaki s česnom in baziliko

Sestavine: narezana bazilika, česen, paradižnikov pire. Omaka med pokuhavanjem. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 5 oseb. SESTAVINE: – 500-600 g raviolov– 500 g paradižnikov ali pelatov iz konzerve– 4-5 strokov česna– 1 pest bazilike– ščepec sladkorja, popra, soli– malce olivnega olja OPIS PRIPRAVE:    Raviole skuhate v soljeni vodi – recept za domače raviole…

Preberi več

Domači ravioli nadevani s sirom, drobnjakom in pinjolami

Presejanje moke. Moka s soljo in rumenjaki. Testo zavito v prozorni foliji. Oblikovanje krogov. Nadev iz sira, pinjol in drobnjaka. Krog testa z nadevom in premazanim robom z rumenjakom. Oblikovan raviol. Okrašen raviol. Nekuhani ravioli. Kuhani ravioli. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 2uri Za 4 osebe. SESTAVINE: – 300 g moke– 9 rumenjakov ( lahko uporabite 2…

Preberi več

Paradižnikova juha

Praženje čebule, česna in peteršilja. Pražena čebula, česen in pelati med miksanjem z električnim mešalnikom. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 500 g paradižnikov ali 500g pelatov iz konzerve– 1 čebula– 2 stroka česna– ščepec peteršilja, popra, soli– po želji kisla smetana dodana na koncu– 2-3 dcl jušne osnove ( lahko…

Preberi več

Korenčkova omaka s piščancem in kislo smetano

Ribanje korenja. Praženje korenja, čebule in česna. Praženje korenja, čebule, česna in mesa. Omaka iz kisle smetane, mleka in moke.   ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 3 srednje veliki korenji– 1 čebula– 2 piščančja/puranja zrezka– 2 stroka česna– 1 zravnana žlica kisle smetane– 1,5 dcl mleka– 1 žlica moke– ščepec…

Preberi več

Gratinirana cvetača z grahom

Narezana cvetača in dodan grah v pekaču. Omaka iz jajcm smetane, mleka, sira, in začimb. Cvetača in grah zmešana z omako in potresena s sirom, pripravljena na peko. Razrezana gratinirana cvetača z grahom. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura ( skupaj s peko) Za 4 osebe. Pekač velikosti 20×40 cm. SESTAVINE: – polovica srednje velike cvetače–…

Preberi več

Jabolčna čežana

Kuhana jabolka s cimetom in sladkorjem. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 4 jabolka– 1-2 l vode– 5 klinčkov/nageljnovih žbic– ščepec cimeta– sladkor OPIS PRIPRAVE:    Jabolka olupimo, jih razrežemo na četrtine ter jim odstranimo peške, pecelj in muhe. Nato vsako četrtino še razrežemo na tri dele, da nastanejo dokaj majhni…

Preberi več

Ocvrte/pohane kruhove šnite

Pripravljen pladenj, mleko z jajci in olje, ki se segreva. Cvrenje namočenih kruhovih rezin. Ocvrte šnite med odtekanjem na pladnju. Ocvrte šnite z sladkorjem. V ozadju jabolčna čežana. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut  Za 12 šnit. SESTAVINE: – 2,5 dcl mleka– 3 jajca– sladkor– 12 kosov kruha ( priporočam razpolovljene štručke ) OPIS PRIPRAVE:   …

Preberi več