AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Stopljena čokolada

Recept za stopljeno čokolado je za tiste, ki tega niste še nikoli počeli, in je seveda štet pod osnove kuhanja. Večinoma se čokolada topi na pari, toda jaz jo pripravljam malo drugače. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS TRAJANJA: 10 minut SESTAVINE: – 400 g jedilne čokolade– 170-200 g masla – 1 žlica sladkorja v prahu OPIS PRIPRAVE:      …

Preberi več

Testenine z zelenjavno omako

Testenine z zelenjavno omako so zelo zdrava jed, ki je hitro pripravljena in nič drugega kot slastna! ČAS PRIPRAVE :  približno pol ure ZAHTEVNOST: : 2/5 Za dve osebi. SESTAVINE: –          3 do 4 velike žlice sončničnega olja –          200-300 g testenin –          ½  zelene paprike –          ½  rumene paprike –          ½  rdeče paprike –         …

Preberi več

Pica kruhki

Pica kruhki so zanimiva različica iz testa za pico. Z njimi boste gotovo navdušili. Slika prikazuje hlebčke kruha in razvaljan hlebček.   Slika prikazuje sestavine za kruhek na razvaljanem hlebčku.   Slika prikazuje zvit kruhek, ter način kako ga zatesniti, da sestavine ne bodo uhajale.   Pečeni pica kruhki.  ZAHTEVNOST:  4/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri…

Preberi več

Jota

Jota je jed iz kislega zelja, ki vam lahko malce popestri vaše jedilnike. Če pa ste ljubitelji kislega zelja morate ta recept ‘nujno’ poskusiti. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 5-6 oseb. SESTAVINE: – 1/2 kg kislega zelja – 20 dag kuhane slanine– ščepec soli, popra– 4 žlice paprike v prahu– 3 večje lovorjeve liste–…

Preberi več

Čokoladni namaz

Namesto raznih kupljenih čokoladnih namazov, kot so Nutella, Viki krema,… lahko prav sami doma pripravite odličen čokoladni namaz. Osebno ga največkrat uporabljam za palačinke, lahko pa ga uporabite tudi za druge jedi. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS TRAJANJA: 5 minut SESTAVINE: – 50 g kakava– 50 g čokolade v prahu– 1 žlica sladkorja v prahu– 5-6 žlic sladke…

Preberi več

Mehko kuhana jajca

Mehko kuhana jajca so fantastična za zajtrk. Recept je za tiste, ki nikoli niste prepričani koliko časa je potrebno kuhati jajca, da so mehko kuhana.                                                          Foto: Kristijan Žontar, istock ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 3 minute SESTAVINE: – 1 jajce– ščepec soli OPIS PRIPRAVE:      V manjšo posodo vlijemo vodo in jo zavremo. Nato za 3…

Preberi več

Palačinke

Palačinka je jed, pripravljena iz mleka, jajc, moke in soli. Lahko pa so osnovni masi dodani sladkor, zelišča, začimbe … Masa se speče na ponvi z oljem. Pečeno palačinko namažemo z različnimi nadevi. Narejena zmes za palačinke. Motna palačinka pripravljena da jo obrnemo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: pol ure Za 20-25 palačink. SESTAVINE: – 1 liter…

Preberi več

Cvetačna juha z gresom

Cvetačna juha je definitivno ena izmed mojih najljubših juh. Prepričana sem da v primeru da boste preizkusili recept, ne boste razočarani – razen če ne marate cvetače 🙂 Praženje čebule v posodi. Zraven narezan krompir in cvetača. Praženje čebule, krompirja in cvetače. Dodana jušna osnova in  začimbe. Kuhanje juhe. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za…

Preberi več

Smetanova omaka s piščancem

Smetanova omaka s piščancem je odlična priloga za vse vrste krompirjevih jedi. Prav tako je zelo enostavna, hitro pripravljena in zanjo ne rabite veliko sestavin. Marinirano meso. ZAHTEVNOST:1/5ČAS PRIPRAVE: 20 minutZa 2 osebi. SESTAVINE: – 2 piščančja zrezka– 4 žlice sončničnega olja – 200 ml smetane za kuhanje– ščepec soli, popra– 3 stroki česna– 1…

Preberi več

Piceta z zelenjavo in tuno

Picete so fantastične za kakšna praznovanja in družabne večere. Prav tako so primerne za kosila in večerje, lahko pa jih imamo tudi kot prilogo k pire krompirju.                                                                   Piceta s tuno.                                                             Piceta z zelenjavo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 400 g moke– polovica kocke kvasa– 1,5 dcl vode– 3 žlice…

Preberi več