Anina kuhinja

Obložen kruh z gorčično piščančjo pašteto, karamelizirano čebulo in solato

V hladilniku me je čakal majhen košček piščančjega mesa in v kotu kuhinje majhen delček kruha. Pa sem si rekla, kaj pa če bi naredila en super obložen kruhek in nastal je tale lepotec spodaj. Mmmm kako je bil dober.

Sestavine:

– 2 polni žlici gorčične piščančje paštete
– 1 čebula
– 1 žlička sladkorja
– 2 kosa kruha
– 4-5 listov solate

Opis priprave:

Čebulo narežemo na kolobarje debeline 2-3 mm. V ponvi segrejemo malce olja in mu dodamo sladkor. Počakamo da se sladkor začne topiti, nato pa primešamo čebulo.

Ko se čebula lepo zapeče, vročino zmanjšamo na srednjo do manjšo in jo počasi pražimo kakšnih 15 minut.

Medtem pripravimo paštetko. Recept zanjo najdete tukaj. Operemo solato in jo prerežemo na pol.

Na kruh najprej namažemo pašteto, jo prekrijemo s karamelizirano čebulo

in po vrhu razporedimo solato.

Pa dober tek 😉