Anina kuhinja

Chimichangas / čimičange s kulenovim čebulnim nadevom

Za 2 osebi.

Čas priprave: 30-40 minut.

Sestavine:

– 4-6 tortilj
– 50 g kulena (suha salama s papriko – najbližja različica chorizo klobase)
– 1 manjša rdeča čebula
– 1 mlada čebula
– 2 stroka česna
– 1 mali čili
– 2 dcl pelatov
– ščepec soli, mlete kumine in sladkorja
– 1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
– 1 čajna žlička paradižnikove mezge

– nariban sir (čedar, mocarela)

Opis priprave:

Kulen narežemo na manjše kocke. Popečemo jih na žlički olja. Popečenega odstranimo in na njegovi maščobi popražimo čebulo. Ko se malo spusti dodamo še mlado čebulo, čili in česen. Vse skupaj pražimo še minutko, nato pa dodamo nazaj salamo in zalijemo s pelati. Dodamo še vse preostale sestavine (sol, kumino, sladko papriko, mezgo) in kuhamo na manjši do srednji vročini nadaljnih 15-20 minut, da večina tekočine izhlapi.

Nadev naložimo na sredino tortilje, ga prekrijemo s sirom in robove premažemo z beljakom. Tortiljo zvijemo.Postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka nadeva.

Položimo jih na peki papir in naprej v segreto pečico na 200 stopinj za 15 minut. Lahko pa jih tudi ocvrete.

Zraven postrežete kislo smetano in razne solate.

Dober tek 😉