Izdolbenje buče. Izdolbena buča. Zraven peške za v smeti. Na podlagi bučno meso za juho. Narezana buča in krompir. V ozadju jušna osnova. Popečena čebula. Praženje sestavin. Zalite sestavine z jušno osnovo, dodajanje začimb. Zmiksana juha s paličnim mešalnikom. Bučna juha s kruhovimi kockami s sirom, bučnimi semeni…
Čebulni kruh z ocvirki
ZAHTEVNOST: 4/5 ČAS PRIPRAVE: 3 ure z vzhajanjem Za 4 zelo lačne želodčke. SESTAVINE: – 1 kocka kvasa – 6,5 dcl mleka – 125 g masla – 1 polna pest soli ( brez heca, kar dajte si duška, drgač ni dobr) – 1 veliki žlici sladkorja – 1,5 kg moke – 4 velike čebule – …
Testenine v smetanovi omaki s korenjem in piščancem
Pripravljene sestavine. Kuhanje testenin. Praženje sestavin. Dodana smetana za kuhanje. Dodano mleko z moko. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut ČAS KUHANJA: 15 minut Za 2 osebe. SESTAVINE: – 2 manjša kosa piščančjega mesa (približno 150 g ) – 200 g testenin – priporočam špagete – 2 korenja – 1…
Mešana solata iz rdečega zelja
Vse sestavine v skledi. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – polovica male glave rdečega zelja – 1 večji paradižnik – 100 g koruze iz konzerve – 100 g fižola iz konzerve – 1 manjša rdeča paprika – 4-5 žlic balzamičnega kisa – 5 žlic olivnega olja – ščepec soli,…
Polnozrnati kolač s pršutom in sirom
Toplo sladkano mleko spredaj. Vzadaj moka s soljo, oljem in v sredini kvas. Zgneteno testo ob nenarezanem pršutu. Zgneteno testo ob narezanem pršutu in naribanem siru. Vgneten pršut in sir v testu. Kolač pred peko. Pečen kolač. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 1 ura ČAS PEKE: 45-50 minut Za manjši…
Sendvič s piščancem, gorčičnim prelivom in zelenjavo
Premazani obe polovički štručke. Pripravljene sestavine. Spodnji del štručke obložen s solato. Sedvič obložen z mesom. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 1 sendvič. SESTAVINE: – 1 makova štručka (na sliki domača makova štručka, za katero recept najdete tukaj) – 1 manjši piščančji zrezek ( v mojem primeru dva manjša dela…
Domače makove štručke
Toplo sladkano mleko ob posodi z moko, ki ima ob robu olje in sol. Narejena luknjica v moki s kvasom, kamor vlivamo toplo sladkano mleko. Zgneteno testo. Vzhajanem testu dodan mak. Vgneten mak v testo. Razdeljeno testo. Oblikovane štručke pred mazanjem z rumenjakom. Namazane nepečene makove štručke. Končane štručke pred peko. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE:…
Ajdovi štruklji z orehovim nadevom in brusnično marmelado
Moki v posodah. V železni posodi soljena voda. Ajdova moka poparjena z soljeno vodo. Zmleti orehi, čokolada v prahu in sladkor v posodi. Narejeni nadev. Zmešane sestavine za testo pred gnetenjem. Zvaljano zgneteno testo. Namazano testo z nadevom. Namaščena aluminijasta folija in potresena z drobtinami. Zviti štrukelj….
Mafini z nutelo in mletimi lešniki preliti s stopljeno čokolado
Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Stepena jajca in sladkor. Stepena zmes za mafine brez lešnikov. Vmešanje lešnikov v zmes. 1. polnjenje šalčk. Dodana nutela. Zadnje polnjenje šalčk. Stopljena čokolada z maslom. Pečeni mafini. Pečeni mafini obliti s čokolado in potreseni z lešniki. Zraven kakav. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS…
Fižolova solata s čebulo
Vse sestavine nepremešane v skledi. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 4 osebe: SESTAVINE: – 2 pločevinki (500 g) rdečega fižola – 4-5 žlic balzamičnega kisa – 3-4 žlice olivnega olja – 1 mala ččebula – ščepec soli, popra OPIS PRIPRAVE: Pločevinke odpremo in NE odcedimo tekočine. Vse zlijemo v skledo. Dodamo na…