Sestavine:
- 350-400 gramov piščančjih prsi brez kože in kosti
- 1 vrečka Kotanyi pravega Žafrana
- 1/2 čajne žličke soli
- 250 gramov navadnega ali ovčjega jogurta
- ščepec belega popra
- olivno olje
- 2 kumari
- 150 ml grškega jogurta
- 2 zvrhani žlici kremnega sira
Postopek:
Natisni- Piščančje meso narežemo na kocke.
- Žafran, jogurt, žlico olivnega olja, sol in poper zmešamo v posodi. V jogurtovo zmes vmešamo meso in vsebino dobro zapremo.
- Meso v jogurtu mariniramo 2-3 ure, najbolje pa kar čez noč. Med mariniranjem nekajkrat vsebino premešamo, da se jogurt enakomerno obarva. Žafran bo namreč skozi čas spuščal vedno več arome in barve.
- Lesene palčke za ražnjiče namočimo v vodi. Piščančje koščke obrišemo v papirnate brisačke in jih nabodemo na namočene palčke.
- Ražnjiče spečemo na žar ponvi.
- Kumari naribamo in ju dobro ožamemo. Vmešamo jim kremni sir in jogurt. Solimo in popramo po okusu in shranimo v hladilnik.
- Zraven ražnjičev postrežemo tza tziki omako in kruh.