Sestavine:
- 250-300 gramov testenin
- 200 gramov telečjega pleča
- 1 manjša čebula
- 1,5-2 dcl jabolčnika
- 1-2 dcl goveje jušne osnove ali vode
- 1 večji zrel paradižnik
- 1 zravnana čajna žlička moke + 5′ ml vode
- sol in poper po okusu
- sveži origano po okusu
Postopek:
Natisni- Meso narežemo na kocke. Prav tako na manjše koščke narežemo čebulo. Paradižnik zblanširamo in olupimo.
- V ponvi na olju popečemo čebulo. Ko zarumeni, ji dodamo meso. Pražimo da se malce popeče.
- Prilijemo jabolčnik in sestavine solimo ter popopramo. Vsebino zavremo in nato na manjši temperaturi kuhamo nadaljno dobro uro. Med kuhanjem po potrebi prilijemo še malo vode.
- Olupljen paradižnik narežemo na grobe koščke in ga dodamo omaki. V manši posodici fino zmešamo moko z vodo.
- Testenine skuhamo al dente.
- Omaki prilijemo moknato mešanico in jo zavremo da se lepo zgosti. Kuhamo jo nadaljnjo minuto nato pa serviramo čez kuhane testenine. Potresemo jo s svežim origanom.