Anina kuhinja

Špageti s telečjo omako iz jabolčnika

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 250-300 gramov testenin
  • 200 gramov telečjega pleča
  • 1 manjša čebula
  • 1,5-2 dcl jabolčnika
  • 1-2 dcl goveje jušne osnove ali vode
  • 1 večji zrel paradižnik
  • 1 zravnana čajna žlička moke + 5′ ml vode
  • sol in poper po okusu
  • sveži origano po okusu

Postopek:

Natisni
  1. Meso narežemo na kocke. Prav tako na manjše koščke narežemo čebulo. Paradižnik zblanširamo in olupimo.
  2. V ponvi na olju popečemo čebulo. Ko zarumeni, ji dodamo meso. Pražimo da se malce popeče.

  3. Prilijemo jabolčnik in sestavine solimo ter popopramo. Vsebino zavremo in nato na manjši temperaturi kuhamo nadaljno dobro uro. Med kuhanjem po potrebi prilijemo še malo vode.

  4. Olupljen paradižnik narežemo na grobe koščke in ga dodamo omaki. V manši posodici fino zmešamo moko z vodo.

  5. Testenine skuhamo al dente.
  6. Omaki prilijemo moknato mešanico in jo zavremo da se lepo zgosti. Kuhamo jo nadaljnjo minuto nato pa serviramo čez kuhane testenine. Potresemo jo s svežim origanom.