Sestavine:
- 2 večja piščančja bedra s stegnom
- 2 manjši rdeči papriki
- 1 rdeča čebula
- 1 melancan/jajčevec
- 1 majhna cukini bučka
- 2 stroka česna
- 300 ml piščančje jušne osnove (ali vode)
- sol in poper po okusu
- 200 ml belega vina
- majhen šopek svežega peteršilja
Postopek:
Natisni- Piščančje meso osolimo in popopramo. Zelenjavo operemo in narežemo na grobe koščke.
- Piščančje meso do zlato rjave barve zapečemo na ponvi. Takšnega odstranimo in na istem olju na hitro popečemo narezano zelenjavo. Pražimo jo minuto nato pa dodamo nazaj meso.
- Prilijemo vino in jušno osnovo, ter vsebino zavremo. Nato temperaturo znižamo na nižjo in počasi kuhamo nadaljnih 15 minut.
- Omako poskusimo, ter jo po okusu solimo in popramo. Pokrito kuhamo še pol ure, nato pa jo potresemo s peteršiljem in postrežemo.
- Zraven piščančjega mesa se odlično prileže kuhan riž in pečen ali pire krompir.