Lešnike fino zmeljemo. Dodamo jim piškote in obe sestavini miksamo da dobimo fino zmes.
Čokolado stopimo na vodni kopeli in jo tri polne žlice dodamo k piškotni zmesi. Zmesi dodamo še stopljeno kokosovo olje, cimet in agavin sirup. Miksamo da se sestavine povežejo in dobimo zmes, ki se pusti oblikovati. Če se zmes preveč drobi, dodamo malce več sirupa, da bo bolj lepljiva.
Iz zmesi oblikujemo kroglice in jih sploščimo na krog debeline slabega centimetra.
Kroge premažemo z belo čokolado, potresemo s kokosom in jih okrasimo s čokoladnimi kapljicami. Za nos odrežemo trikotnike iz suhih marelic in jih pritrdimo v čokolado.
Pomembno je, da kapljice in nosek dobro pritisnete v zmes, da bodo ostale na mestu, ko se bo čokolada strdila.
Piškote ohladimo in hranimo na hladnem tudi do tri tedne. Brez težav jih lahko tudi zamrznete.
Komentarji
Pozdravljeni!
Piškoti zgledajo super in okusni…me pa zanima s čim lahko nadomestim oreščke, zaradi alergije na njih?
lp
Urša, samo uporabi večjo količino piškotov in lešnike izključi. 🙂
Tili piškotki so naravnost odlično. Sama uporabim pistacijo, ker jo vsi pri nas noro obožujemo. Predvsem mi je všeč zato, ker je hitro narejeno in povrhu tega še brez peke ;).
Pozdravljeni!
Piškoti zgledajo super in okusni…me pa zanima s čim lahko nadomestim oreščke, zaradi alergije na njih?
lp
Urša, samo uporabi večjo količino piškotov in lešnike izključi. 🙂
Tili piškotki so naravnost odlično. Sama uporabim pistacijo, ker jo vsi pri nas noro obožujemo. Predvsem mi je všeč zato, ker je hitro narejeno in povrhu tega še brez peke ;).
Prelep pozdravček 😉
Katja
Katja, res sem vesela da ti je recept všeč. 🙂