Anina kuhinja

Vafelj sendviči z domačo Nutello – Čokoladno lešnikovim namazom

Čas priprave: 20

Čas kuhanja: 20

Količina: 7 sendvičev

Sestavine:

  • Sestavine za Čokoladni lešnikov namaz:
  • 200 gramov lešnikov
  • 150-200 gramov čokolade (temne, jedilne – po želji)
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 1 vanilijev strok
  • 1/5 čajne žličke soli
  • 2 žlici sončničnega olja (ali Kotanyi orehovega olja)
  • Sestavine za vaflje:
  • 1 jajce
  • 200 gramov brezglutenske univerzalne Schaer moke Mix it (ali navadne pšenične)
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 2 zravnani žlici sladkorja
  • 230 ml riževega mleka (ali kravjega /mandljevega /sojinega mleka)
  • 50 ml sončničnega olja
  • 1 čajna žlička Kotanyi limoninega olja Ali lupinica polovice bio limone

Postopek:

Natisni
  1. Lešnike stresemo na pekač obložen s papirjem za peko in jih položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 10 minut.
    Po tem času jih stresemo v kuhinjsko krpo in jih drgnemo med sabo dokler lupina ne odpade.
    Olupljene lešnike popolnoma ohladimo in stresemo v multipraktik.
  2. Miksamo jih na najvišji hitrosti 5 minut. Nato dodamo sol, olje, in semena vanilijevega stroka. Miksamo nadaljnih 5-10 minut, oziroma dokler se lešniki ne spremenijo v zelo tekoče fino lešnikovo maslo.
    Lešnikovo maslo popolnoma ohladimo.
  3. Na vodni kopeli počasi stopimo čokolado. V stopljeno čokolado dobro vmešamo sladkor in jo popolnoma ohladimo.
    Dobro ohlajeni sestavini z žlico zmešamo skupaj in namaz prelijemo v željen kozarček.
    Postavimo ga v hladilnik, da se namaz malce strdi.
  4. Jajce ločimo na beljak in rumenjak.
    Moko in pecilni prapek presejemo v posodo. Vmešamo jima sladkor.
    Mleko in olje izmerimo.
  5. Iz beljaka stepemo sneg.
    Rumenjaku dobro vmešamo olje in mleko. Ko so sestavine dobro premešane, postopoma vmešamo suhe sestavine. Na koncu z lopatko nežno vmešamo še sneg.
  6. Dobro segrejemo kontaktni žar in ga premažemo z sončničnim oljem. Premaz z oljem je dovolj samo enkrat. Ni potrebe da mažete žar vsakič posebej. Na premazan žar položimo dva kupčka velikosti dveh-treh zvrhanih žlic in žar zapremo. Pustimo ga zaprtega slabo minuto, nato pa vaflja odstranimo na njem popečemo še ostale vaflje.
    Med dva vaflja namažemo čokoladni namaz. Postopek ponovimo s preostalimi vaflji

Komentarji

  1. Za znoret sta luškana s Timonom 🙂 me pa zanima, kontaktni žar si najbrž premazala z oljem iz obeh strani, zgornjo in spodnjo ploščo ane? 🙂

    1. Hvala 🙂
      Ajda, samo prvič sem premazala žar in sicer tako kot si napisala – zgoraj in spodaj. 😉

  2. Super recept:) Naredila vceraj za vecerjo in moja triletnica je bila navdusena nad cokoladnim sendvicem in me je ful pohvalila kako sem dobro naredila hehe. Namaza nisem delalal, ker ni bilo casa, smo kar Nutello namazali na vaflje, pa tudi z marmelado so odlicni.

    1. Iii super. Če pa pohvali triletnica, je pa to dvojno vredno. 😀
      Topel pozdravček,
      Ana

  3. Zivijo, zgleda super!
    Zanima me samo, kako mocan blender je otrebno imeti, da lahko zmiksas lesnike? Mislim, da je moj doma premalo mocan…

    1. Ana, blender niti ne rabi biti močan, samo dolgo časa mora miksati. Treba je paziti da se ne pregreje. V tem primeru vmes naredi kakšno krajšo pavzo ali dve, da se ohladi, potem pa miksaj naprej. 🙂

  4. Hej,

    Namaz sem naredila, je super. Zanima me le, ali se hrani v hladilniku, ali v omari. Ker v hladilniku je pretrd, v omari pa so se mi naredile grudice. Pa ne vem tudi, kako je z obstojnostjo, koliko casa zdrzi?

    Lp, Tjasa

    1. Tjaša, namaz zdrži tam nekje 3 tedne v hladilniku. Ga je fino eno uro prej vzzeti ven, da je bolj mazljiv. 🙂

Komentarja ni mogoče oddati.