Sestavine:
- 380 gramov krompirja
- 160-200 gramov navadne moke
- 1 zravnana čajna žlička soli
- 1 žlica kisle smetane
- 1 jajce
- 6 svežih sliv (ali drugo sadje – po želji)
- 6 zvrhanih žlic drobtin
- 3 žlice masla
- 1 vrečka Kotanyi cimetovega sladkorja (20 gramov)
- 2 žlici navadnega sladkorja
- Krompir skuhamo, olupimo in takoj pretlačimo. Pretlačenega ohladimo.
- Ohlajenemu krompirju vmešamo kislo smetano, stepeno jajce z vilico, sol in 160 gramov moke. Po potrebi vgnetemo še 40 gramov moke, da dobimo testo, ki se pretirano ne prijema na prste, toda je še vedno mehko.
- Površino izdatno pomokamo in testo razvaljamo na debelino slabega centimetra. Razdelimo ga na 6 delov-kvadratov.
- Cimetov sladkor zmešamo z navadnim. V vsak del testa dodamo 1 razkoščičneo slivo in jo nadevamo s čajno žlico cimetovega sladkorja.
- Testo tesno zapremo in oblikujemo cmok. Cmoke kuhamo v vrelem soljenem kropu 20 minut.
- Zadnjih 5 minut pripravimo drobtine. Maslo stopimo in na njem popražimo dorbtine do zlato rjave barve.
- Drobtine serviramo potresene čez cmoke in jih postrežemo.
19,96€ Izvirna cena je bila: 19,96€.17,96€Trenutna cena je: 17,96€. z DDV
[elfsight_instagram_feed id="1"]
Komentarja ni mogoče oddati.