Anina kuhinja

Slivovi cimetovi krompirjevi cmoki

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 6 cmokov

Sestavine:

  • 380 gramov krompirja
  • 160-200 gramov navadne moke
  • 1 zravnana čajna žlička soli
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 jajce
  • 6 svežih sliv (ali drugo sadje – po želji)
  • 6 zvrhanih žlic drobtin
  • 3 žlice masla
  • 1 vrečka Kotanyi cimetovega sladkorja (20 gramov)
  • 2 žlici navadnega sladkorja

Postopek:

Natisni
  1. Krompir skuhamo, olupimo in takoj pretlačimo. Pretlačenega ohladimo.
  2. Ohlajenemu krompirju vmešamo kislo smetano, stepeno jajce z vilico, sol in 160 gramov moke. Po potrebi vgnetemo še 40 gramov moke, da dobimo testo, ki se pretirano ne prijema na prste, toda je še vedno mehko.
  3. Površino izdatno pomokamo in testo razvaljamo na debelino slabega centimetra. Razdelimo ga na 6 delov-kvadratov.

  4. Cimetov sladkor zmešamo z navadnim. V vsak del testa dodamo 1 razkoščičneo slivo in jo nadevamo s čajno žlico cimetovega sladkorja.

  5. Testo tesno zapremo in oblikujemo cmok. Cmoke kuhamo v vrelem soljenem kropu 20 minut.

  6. Zadnjih 5 minut pripravimo drobtine. Maslo stopimo in na njem popražimo dorbtine do zlato rjave barve.
  7. Drobtine serviramo potresene čez cmoke in jih postrežemo.

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.