Popolna sladica za obdarovanja, saj vam ne vzame veliko časa in jo bodo zagotovo z veseljem pojedli prav vsi. Okus po karameli oziroma toffee okus, ki ga dopolnjuje čokolada. Popolna kombinacija! 😉 Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si….
Praznični brezalkoholni kuhanček
V prazničnih zimskih mesecih vedno povsod diši po kuhančkih. Ker sama še pridno dojim, pa vino zame tako ne pride v upoštev. Tako sem se odločila, da se ob teh mesecih razvajam s posebnimi, slastnimi brezalkoholnimi kuhančki. Poleg tega pa take kuhančke lahko pripravite tudi za vaše najmlajše. 😉…
Hrustljavi kruhovi trikotniki s kostanji
Pri nas doma hitro uide kruh. Včasih ga pojeva veliko, včasih skoraj nič in takrat ko se zgodi slednje, ponavadi čez kakšen dan ugotovim, da je kruh postal že presuh, da bi v njem kdorkoli pretirano užival. Takrat na vrsto pride drugačen način priprave, kot je naprimer spodnji recept. V takšnih receptih je obvezen star…
Rižota s hokaido bučo, kurkumo in grškim jogurtom
Vam je ostala še kakšna buča? No, del moje zadnje, ki je ostala v hladilniku, je pristal v tej slastni, indijsko navdahnjeni vegetarijanski rižoti. Vsem, ki v jedeh potrebujete meso, priporočam, da vključite kakšnih 150-200 gramov piščančjega mesa….
Palačinke s karameliziranimi jabolki in smetano
Muškatni orešček, cimet, klinčki, jabolka … mmm prazniki. 🙂…
Praznični mlečni riž z mascarpone sirom
Mlečni riž je popoln za zajtrke in večerje. Z dodatkom začimb in mascarpone sirom je neverjetno bogat, slasten in kot nalašč za bližajoče praznike. 😉…
Preprosti, slastni in hitri medenjaki s sladkornim prelivom
Obožujem medenjake. Spominjajo me na Miklavža in praznični december, zato sem svojo preprosto verzijo želela deliti tudi z vami. 🙂 Priprava je nesramno preprosta in končni rezultat je prava poslastica. Zelo priporočam! 😉 Zahvala za slasten kostanjev med gre čebelarstvu Šauperl. 🙂…
Pečena piščančja bedrca z akacijevim medom in gorčico
Na sejmu Narava-zdravje sem prejela v dar čudovit akacijev med iz čebelarstva Šauperl , in takoj sem se spomnila na peko mesa. Obožujem dodatek medu, kadar pečem meso, saj res doda neverjeten okus in lepo zapečenost. V kombinaciji z gorčico pa je preprosto “ubijalski”. Za te pečene bedrca, sva se z dragim skoraj stepla. 😉…
Cimetove tiramisu bombice
Poznate tiste slastne sladke ježke, ki jih ponujajo praktično v vsaki slaščičarni. No, inspiracija za te moje bombice izvira iz njih in mimogrede so vsaj tisočkrat bolj okusne. 😉…
Hot dog z govejo hrenovko, rukolo in karamelizirano papriko
Malokrat se na najinem jedilniku znajde hrenovka. Vendar kljub temu, se z dragim nisva mogla upreti slastnim govejim hrenovkam, ki so jih ponujali na sejmu Narava-zdravje. Hrenovke so narejene popolnoma iz ekološko pridelanega mesa in so res zelo okusne. Več informacij o njih lahko preberete na strani proizvajalca, kjer jih lahko tudi kupite – http://ekodar.si/shop/?product=ekoloska-hrenovka….