Sestavine:
Sestavine za medaljone:
200 gramov klasičnega humusa Ribella
1 jajce
7-8 žlic drobtin + 2-3 za valjanje
1/3 čajne žličke soli
5 žlic koruze
1/4 rdeče paprike
1 strok česna
ščepec popra
Sestavine za pomako:
2 žlici kisle smetane
1 mlada čebulica
nekaj vejic drobnjaka
1/3 čajne žličke soli
poper po okusu
4 žlice fine skute
Postopek:
NatisniPapriko narežemo na drobno. Česen naribamo na drobno. Vse sestavine za medaljone zmešamo in pustimo stati vsaj 10 minut – lahko tudi čez noč.
Iz zmesi oblikujemo majhne medaljone in jih povaljamo po drobtinah in spečemo na olju, do zlato rjave barve na obeh straneh. Pečemo jih na srednji do višji temperaturi – 7/9.
Med peko v manjši multipraktik stresemo vse sestavine za pomako razen skute. Fino zmiksamo, nato pa vmešamo z vilico skuto.
Medaljone postrežemo s pomako kot kosilo in zraven dodamo še skledo solate ali kot prigrizek za goste, večerjo…