Sestavine:
3 jajca
120 gramov nerafiniranega sladkorja
150 gramov pirine ali navadne moke
2/3 vrečke pecilnega praška
1/2 čajne žličke vanilijeve paste/arome ali 1 vrečka vanilijevega sladkorja
sok ene večje limone
lupinica dveh bio limon
80 gramov jogurtovega masla (ali navadnega) + maslo za premaz
limonin sladkor v prahu
Postopek:
NatisniMaslo stopimo in nato ohladimo do sobne temperature. Moko premešamo s pecilnim praškom.
Jajca, skupaj z vanilijo in sladkorjem ter limonino lupinico stepamo da podvojijo prostornino. Z metlico počasi vmešamo presejano moko, maslo in limonin sok. Zmes pokrijemo s folijo za živila in položimo v hladilnik za 30 minut.
Modelčke premažemo z maslom in nanje dodamo 1 čajno žličko ohlajene zmesi. Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj 9 minut.
Še tople magdalence potresemo z limoninim sladkorjem v prahu – ali klasičnim.
Postrežemo jih zraven limonade, čaja, mleka, kakava ali sladoleda s sadjem.
Limonine magdalence so odlična sladica, ki sem jo pripravljala v Zenker pekaču, namenjenemu prav tej odlični francoski sladici.