Polnjeni piščančji žepki z mocarelo, blitvo in suhimi paradižniki

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

2 piščančja prsa
2-3 čajne žličke omake Ponti Pesto rosso
4-6 suhih Ponti suhih paradižnikov v sončničnem olju
3-4 žlice Monini ekstra deviškega oljčnega olja GranFruttato
4 rezine topljive mocarele
3-4 listi blitve
1 strok česna
sol in poper po okusu

Za prilogo: mlad krompir

Postopek:

Natisni

Mlad krompir operemo, obrišemo, posolimo, mu dodamo 1-2 žlici olja in pečemo na srednji temperaturi v pokriti ponvi nekih 20-25 minut.

Prsa operemo, obrišemo in posolimo, popopramo in na tanko premažemo z rdečim pestom. Po sredini jih zarežemo da naredimo žepek. Blitvo narežemo na drobno in odstranimo bel debel del. Na ponev dodamo žlico olja in na njem popražimo blitvo. Malo jo posolimo in ji dodamo nariban česen. Ko se spusti, jo odmaknemo in ohladimo.

Na ponev dodamo oljčno olje in ga segrejemo, ter v ponev položimo prsa. Ponev pokrijemo in jih pečemo nekaj minut na eni in nekaj minut na drugi strani.

Prsa razpremo, nadevamo z blitvo, mocarelo in suhimi paradižniki. Ponev pokrijemo in pečemo še minuto, nato pa štedilnik ugasnemo in prsa pustimo pokrita v ponvi 10 minut.

Postrežemo, zraven pečenega mladega krompirja.

Polnjeni piščančji žepki z mocarelo, blitvo in suhimi paradižniki so odlična spomladanska jed, ki vas bo brez dvoma očarala. Izgleda zapleteno, pa je vbistvu popolnoma preprosta in noro okusna. Odlično paše k mlademu krompirju.

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]