Anina kuhinja

Jabolčni štruklji na vanilijevem pudingu z orehovimi drobtinami

Čas priprave: 30 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: 2 večja štruklja dolga cca.25 cm

Sestavine:

Sestavine za vlečeno testo:
400 gramov bele moke
200 ml mlačne vode
50 ml olja
1 čajna žlička jabolčnega kisa
2/3 čajne žličke soli

Sestavine za nadev:
10-12 večjih jabolk
2/3 vrečke Dr. Oetker Finesse naribane limonine lupinice
3 žlice Dr. Oetker sladkorja v prahu
1 žlica Dr. Oetker sladkorja v prahu z vanilinom
1/2 čajne žličke cimeta
3 žlice masla

Sestavine za puding in orehove drobtine – za 2 porcije:
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega pudinga
3 žlice Dr. Oetker burbon vanilin sladkor
600 ml mleka
1 mala pest orehov
1 žlica masla
1/2 čajne žličke cimeta

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo vlečeno testo. Moko in sol zmešamo. V sredino moke vlijemo vodo in olje in zgnetemo v testo. Pustimo ga stati 1-2 uri.

Vmes olupimo in naribamo jabolka. Fino jih stisnemo in jim dodamo sladkorja, limonino lupinico in cimet. Stopimo maslo in dodamo cimet, ter premešamo.

Testo zvaljamo na čimtanjši in čimvečji pravokotnik. Namažemo ga s cimetovim maslom in po njem razporedimo jabolka. Zvijemo in zrežemo, ter položimo na namaščen pekač za parno pečico. Če parne pečice nimate lahko štruklje zvijete v zgornji del parne posode ali pa jih zavijete v krpo, pričvrstite z vrvico in skuhate v velikem loncu.

V vseh treh primerih jih parite/kuhate 25 minut.

Zadnjih deset minut pripravite puding in orehove drobtine. Orehe grobo narežete. V ponev dodate maslo in cimet. Stopite in dodate orehe. Pražite jih na srednji do višji temperaturi nekih 5 minut, nato pa dodate žlico vanilijevega sladkorja. Pražite še čisto malo in umaknete z ognja.

Dve tretjini mleka segrejete do vročega. V eno tretjino dodate puding in preostali sladkor. Dobro zmešate z metlico in vlijete v vroče mleko. Mešate in kuhate da se puding lepo zgosti in skuha.

Puding zlijete v krožnike in nanj dodate dva narezana štruklja. Potresete z orehovimi drobtinami in takoj postrežete.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.