Sestavine:
Sestavine za bedrca:
8 piščančjih bedrc
4 žlice Ponti balzamičnega kisa iz Modene
4 žlice javorjevega sirupa ali 3 žlice medu
1/2-2/3 čajne žličke soli
dober ščep belega popra
2 žlici Monini ekstra deviško oljčnega olja Classico
Sestavine za cvetačni pire:
5 krompirjev
6-7 cvetačnih cvetov
2-3 dcl mleka
1 žlica kisle smetane
2 žlici masla
sol po okusu
2 žlici naribanega parmezana
Postopek:
NatisniBedrcem dodamo vse sestavine (le eno žlico olja) in jim jih dobro vmasiramo. Posodo pokrijemo s plastično folijo in položimo v hladilnik za vsaj 1 uro – lahko tudi čez noč. 😉
Pol ure pred začetkom peke jih vzamemo iz hladilnika da se malo otoplijo. Prestavimo jih na pekač in dodamo še preostalo žlico olja čeznje. Omaka, ki je ostala v posodi bo zlužila za mazanje med peko, zato je ne zavržemo.
Pekač z bedrci položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 40 minut. Med peko večkrat premažemo z omako.
Krompir olupimo na narežemo na četrtine. Kuhamo ga v soljenem kropu 30 minut. Nato dolijemo dcl mleka in dodamo cvetačo, ter kuhamo še dodatnih 10 minut.
Pečena bedrca vzamemo iz pečice in pokriejmo z aluminijasto folijo in pustimo počivati za čas priprave krompirja.
Krompir in cvetačo odcedimo. Če želimo nekaj celih koščkov cvetače v sami jedi, jih prihranimo za konec. V posodo dodamo vse preostale sestavine. Začnemo s polovico preostalega mleka in ga po potrebi dodajamo, da pridemo do željene gostote. Vsebino pretlačimo v fin pire.
Čez krompir dodamo cele koščke cvetače in bedra in prelijemo z omako, ki se je nabrala na dnu pekača.
Sladko kisla balzamična bedrca na cvetačnem pireju so odlična ideja za kosilo, saj so popolnoma preprosta in izjemno okusna. Okus ni premočen in jih z veseljem jedo tudi malčki. Vsaj moja fanta jih obožujeta.
Več receptov odkrijte na www.ponti.si