Anina kuhinja

Rolada babičina dobrota

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 8-10 minut

Količina: 1 rolada

Sestavine:

5 jajc
ščepec soli
120 gramov bele moke za pecivo
1 čajna žlička pecilnega praška
80 gramov navadnega kristalnega sladkorja
20 gramov vanilijevega sladkorja
približno 6 žlic domače slivove marmelade (recept tukaj) – namažite poljubno količino
150-250 ml kisle smetane – namažite poljubno količino
sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo čvrst sneg in mu med stepanjem dodamo ščepec soli.

Rumenjake in sladkorja stepamo do svetlo rumene barve. Moko in pecilni prašek zmešamo skupaj.

K rumenjakovi zmesi po delih in počasi vmešamo sneg. Nato pa še po delih presejano moko s pecilnim praškom.

Zmes razporedimo po namaščenem papirju za peko razporejenem po pekaču. Sama sem uporabljala kar pekač od pečice.

Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 8-10 minut. Pomembno je da se biskvit ne speče preveč, drugače bo med pokanjem rad počil. Po 8 minutah zato nujno z zobotrebcem preverite, če je pečen. Če zobotrebec pride ven čist je pečen.

Pečen biskvit prevrnemo na vlažno čisto kuhinjsko krpo in ga zvijemo v rulado. Ohladimo.

Ohlajeno odvijemo in premažemo z marmelado in kislo smetano. Pazimo da ne predebelo, drugače jo bomo težje zvili.

Zavijemo v aluminijasto folijo in položimo v hladilnik za vsaj 4 ure, najbolje pa kar čez noč.

Ohlajeno potresemo s sladkorjem v prahu, zrežemo in postrežemo.

 

Rolada babičina dobrota je moja igra našega najljubšega peciva Babičina dobrota, ki ga najbrž vsi zelo dobro poznate. Recept zanj pripenjam tudi tukaj. Rolada je izjemno preprosta in tako noro okusna, da jo težko nehaš jesti. ;)Pripravljala sem jo z Bochevim kuhinjskim robotom MUM5, ki ima vgrajeno tehtnico in je res čudovit pomočnik.

V obdobju od 8. 10. 2020 do 21. 10. 2020 lahko pri spletnem nakupu na www.bigbang.si ob uporabi E-kupona: ANA10 izkoristiš 10% popust ob nakupu vseh Bosch kuhinjskih robotov MUM9 in MUM5 s tehtnico.

Upam, da popust komu pride prav. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.