Sestavine:
4 jajca
200 gramov moke
200 gramov sladkorja (lahko je 20 gramov tega sladkorja vanilijev sladkor)
ščepec soli
vrečka pecilnega praška
70 ml sončničnega ali drugega rastlinskega olja
70 ml mlačne vode
Postopek:
NatisniJajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščepec soli.
Rumenjakom dodamo sladkor in jih stepamo vsaj 10 minut, da se prostornina poveča za vsaj še enkrat in postane zmes svetlo rumena.
Moko in pecilni prašek zmešamo in presejemo. Olje in vodo izmerimo v merilni lonček.
V rumenjakovo zmes po treh delih dodajamo suhe in tekoče sestavine, dokler ni vse vmešano.
Na koncu z lopatko počasi po treh delih vmešamo še sneg.
Takoj prelijemo v pripravljen, namaščen tortni pekač, ki smo ga obložili tudi s papirjem za peko. Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 35-45 minut – dokler zobotrebec iz biskvita ne pride ven popolnoma čist.
Nasvet:
Iz peki papirja izrežite malce večji krog kot je dejanski premer in ga s škarjicami narežite kot se vidi na sliki. Tako ga boste lahko lepo položili v pekač, in bo lepo objel še malce oboda, brez da bi se namečkal in povzročil čudno zapečen vzorec na biskvitu.
Pečen biskvit prevrnemo na kuhinjsko krpo in dobro ohladimo, preden pričnemo s pripravo torte.
Tortni biskvit sem pripravljala v Dr. Oetker pekaču v sodelovanju s Fackelmann podjetjem. Tortni obod je prilagodljiv in ga lahko raztegneš od čisto majhnega premera do ogromnega premera. Tako ne potrebuješ tornih pekačev različnih velikosti, saj že ta omogoča peko vseh možnih premerov kolačev.
Pri pripravi tort so čudoviti tudi njihovi pripomočki od vrtljivega pladnja, ki poskrbi da torte lepo in zlahka premažemo s kremo.
Pa seveda nepogrešljivi noži in drugi pripomočki za okraševanje.
Moja zadnja pridobitev pa je tudi obod za rezanje slojev, da so ti enakomerno zrezani. Namesto tega se odlično obnese tudi cenejši in manjši pripomoček za rezanje slojev, ki je postavljen poleg oboda.