Anina kuhinja

Zapečeni njoki v paradižnikovi omaki z rikotinimi blazinicami in panceto

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 15-20 minut

Količina: 2-3 osebe

Sestavine:

Sestavine za gratinirane njoke z omako:
250 gramov njokov (sama sem uporabila domače rikotine za katere video recept najdete tukaj)
250 ml paradižnikove mezge znamke Delizie dal Sole iz Eurospina
30-40 gramov dimljene pancete v kockah iz Eurospina
1/3 čajne žličke dimljene sladke paprike v prahu
1 strok česna
1 zravnana čajna žlička sladkorja
sol in poper po okusu

Sestavine za rikotine blazinice:
150 gramov rikote znamke Land iz Eurospina
30 ml sladke smetane iz Eurospina
2 žlici naribanega svežega parmezana iz Eurospina
ščepec soli in belega popra

Postopek:

Natisni

Njoke skuhamo v soljenem kropu.

V ponev dodamo panceto in jo na srednjem ognju pražimo, da postane hrustljava.

Takrat dodamo česen, da zadiši in zalijemo z mezgo. Dodamo sladkor, sladko papriko v prahu, poper in po potrebi dosolimo. Preden dosolimo preverimo če omaka ni že sama po sebi dovolj slana, saj vsebuje kar nekaj pancete.

Omako kuhamo nekaj minut, nato pa ji vmešamo njoke in vse skupaj pretresemo na pekač.

Rikoto zmešamo z ostalimi sestavinami za blazinice in na vrh njokov v omaki dodajamo kupčke, ki se bodo zapekli v pečici.

Pekač položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 10-15 minut.

Večina uporabljenih izdelkov v receptu iz Eurospina je do 26.8.2020 v akciji po super nizkih cenah. Za ogled vseh ugodnosti, vas na njihovi spletni strani čaka tedenski letak, ki ga najdete tukaj. Sledite pa jim lahko tudi na njihovih družabnih omrežjih za še več nasvetov in ugodnosti.

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/eurospinslovenija/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/EurospinSlovenija
YOUTUBE: https://bit.ly/Eurospin-YouTube

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.