Anina kuhinja

Zelenjavna enolončnica z ribano kašo

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

  • 1 manjša čebula
  • 3 srednje veliki krompirji
  • 2 srednje velika korenja
  • 70-100 fižola
  • ščep Kotanyi peteršilja, majarona in drobnjaka
  • 1 liter zelenjavne ali piščančje jušne osnove
  • sol in poper po okusu
  • 1/2 čajne žličke paradižnikovega koncentrata
  • 1 polna pest ribane kaše
  • 1/2 čajne žličke Kotanyi zrnastega česna ali 1 sveži strok

Postopek:

Natisni
  1. Zrnasti česen namočimo v malce vode in pustimo da se napije. Čebuo na drobno narežemo. Krompir in korenje narežemo na manjše kocke.
  2. Na malce olja popražimo čebulo. Ko se spusti, dodamo krompir in korenje. Ko se pričneta prijemati na dno, in se le to malce rjavo obarva, dodamo česen. Ko zadiši prilijemo juho.
  3. Juhi dodamo drobno narezan peteršilja, majaron in drobnjak. Solimo in popramo, ter vsebino kuhamo 20-25 minut.
  4. V posodo dodamo ribano kašo in jo kuhamo 5 minut. Nato dodamo fižol in paradižnikov koncentrat in kuhamo še nadaljnih 5 minut, da se ribana kaša skuha.
  5. Zraven enolončnice postrežemo kruh.

oglasek (1)