Sestavine:
- 1 manjša čebula
- 3 srednje veliki krompirji
- 2 srednje velika korenja
- 70-100 fižola
- ščep Kotanyi peteršilja, majarona in drobnjaka
- 1 liter zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- sol in poper po okusu
- 1/2 čajne žličke paradižnikovega koncentrata
- 1 polna pest ribane kaše
- 1/2 čajne žličke Kotanyi zrnastega česna ali 1 sveži strok
Postopek:
Natisni- Zrnasti česen namočimo v malce vode in pustimo da se napije. Čebuo na drobno narežemo. Krompir in korenje narežemo na manjše kocke.
- Na malce olja popražimo čebulo. Ko se spusti, dodamo krompir in korenje. Ko se pričneta prijemati na dno, in se le to malce rjavo obarva, dodamo česen. Ko zadiši prilijemo juho.
- Juhi dodamo drobno narezan peteršilja, majaron in drobnjak. Solimo in popramo, ter vsebino kuhamo 20-25 minut.
- V posodo dodamo ribano kašo in jo kuhamo 5 minut. Nato dodamo fižol in paradižnikov koncentrat in kuhamo še nadaljnih 5 minut, da se ribana kaša skuha.
- Zraven enolončnice postrežemo kruh.