Sestavine:
- 200 gramov jajčnih vlivancev
- 4 jajca
- 2-3 žlice masla
- 1 dobra pest parmezana
- ščepec črnega popra
- slaba pest popraženih orehov
- olivno olje
- sol po okusu
- ščepec svežega ali suhega timijana
Postopek:
Natisni- Jajca vsakega posebej zlijemo na cedilo, da odteče tekoči beljak in jih prestavimo v 4 manjše skodelice. V večji posodi pripeljemo slano vodo do točke tik pred vretjem – ko se pričnejo spuščati mehurčki, ampak voda še ne vre.
- V vodo zlijemo jajca in vodo počasi mešamo, ter jajca poširamo 3 minute. Poširana jajca odstavimo v hladno vodo, da ustavimo proces kuhanja.
- V isti vodi, kjer smo poširali jajca, skuhamo jajčne vlivance.
- Kuhane jajčne vlivance odstranimo in jim dodamo sol po okusu, črni poper, parmezan in maslo.V kozarce z listom naložimo vlivance.
- V vodo kjer smo kuhali vlivance damo nazaj poširana jajca, za 15-20 sekund, da se dobro segrejejo. Segreta jajca odstranimo in položimo v kozarce na vlivance.
- Čez poširana jajca potresemo grobo narezane orehe, malce svežega ali suhega timijana in nekaj kapljic olivnega olja, ter jed takoj postrežemo.
Popoln recept za martinovanje. 😉