Anina kuhinja

Brezglutenske testenine/penne s smetanovo paradižnikovo vodko omako

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 250 gramov Schaer testenin – vrsta penne
  • 200 ml mletih pelatov
  • 40-60 ml vodke
  • 2 šalotki
  • 2 stroka česna
  • 1 čajna žlička rjavega sladkorja
  • sol in mleti čili po okusu
  • sveža bazilika za okras

Postopek:

Natisni
  1. Testenine skuhamo v soljenem kropu.
  2. Med kuhajem pripravimo omako.
  3. Drobno narezano šalotko popražimo. Ko se spusti dodamo sladkor in jo pražimo nadaljno minuto. Nato dodamo drobno narezan česen. Ko zadiši, vse skupaj zalijemo s pelati in vodko.Dodamo sol in čili po okusu. Vsebino zavremo, nato pa temperaturo znižamo in omako kuhamo nadaljnih 20-30 minut.
  4. V omako vmešamo testenine in jih postrežemo z nekaj listki bazilike.

Za vse ljubitelje vodke. Sama jo sicer ne pijem, ampak v tej jedi je odlična. 😉

Schaer