Sestavine:
- 250 gramov brezglutenski Schaer špagetov (ali klasičnih)
- 2 jajci
- 50 ml olivnega olja
- 1/2 čajne žličke zrnastega česna (česna v prahu) ali 2 stroka svežega
- sol in črni poper po okusu
Postopek:
Natisni- Večjo količino vode dobro solimo in pripeljemo do točke tik pred vretjem. Vodo s kuhalnico zavrtimo in vanjo dodamo ubiti jajci. Poširamo ga tri minute nato pa odložimo v skledico s hladno vodo. V vodo zdaj dodamo špagete in jih skuhamo al-dente.
- Kuhane testenine odstranimo s penovko. V ponvi na malce olja popečemo drobno narezan česen (zrnastega pred tem namočimo v malce vode). Ko zadiši dodamo špagete in jih dobro premešamo in naložimo na krožnike.
- V vodo kjer smo kuhali testenine za 20 sekund položimo nazaj poširani jajci, da se pogrejeta.
Jajci dodamo na servirane špagete in postrežemo.