Anina kuhinja

Zdravi čičerikini burgerji za napade po hitri hrani

Čas priprave: 25

Čas kuhanja: /

Količina: 4

Sestavine:

  • glavnata hrustljava solata
  • 2-3 paradižniki
  • 1 rdeča čebula
  • vinski kis in olivno olje po okusu
  • ščepec sladkorja in soli po okusu
  • 600 gramov kuhane čičerike
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička zrnastega česna
  • majhen šopek svežega peteršilja
  • 1 zravnana čajna žlička soli za polpet
  • poper po okusu
  • 8 rezin topljive mocarele
  • 1 žlica pirine ali navadne moke
  • 7-12 žlic krušnih drobtin — do željene teksture

Postopek:

Natisni
  1. Rdečo čebulo narežemo na kolobarje. Narezano okisamo in naoljimo. Solimo jo po okusu. Dodamo ji še ščepec sladkorja. Pustimo jo za čas priprave da se napije okusov.
  2. Čičeriko na hitro zmiksamo do bolj drobljive teksture, vendar nikakor ne do finega. Zrnasti česen namočimo v malce vode, in ga pustimo 5 minut namočenega, da se “zbudi”.
  3. K čičeriki vmešamo stepeni jajci z vilico. Dodamo še drobno narezan peteršilj, namočeni česen, sol, moko in poper. Vsebino premešamo in postopoma mešamo notri drobtine, dokler ne dobimo teksture, ki se pusti lepo oblikovati.
  4. Iz zmesi oblikujemo polpete in jih za 10-30 minut položimo v hladilnik da se očvrstijo. Nato jih na olju pražimo najprej 3-4 minute na eni strani, nato pa še na drugi. Polpete pražimo na srednji do nižji temperaturi (4/9). Takoj ko jih obrnemo nanje položimo po dve rezini sira, da se med peko na drugi strani, sir lepo stopi.
  5. Paradižnik narežemo na kolobarje. Solati odrežemo krajne dele, ki bodo služili kot štručke. Pečene polpete razporedimo na solato, nanje dodamo čebulo in paradižnik in jih pokrijemo z drugim delom solate.
  6. Burgerje takoj postrežemo.