Anina kuhinja

Pečena telečja pečenka s čebulo

ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 2-3ure Za 8 oseb. SESTAVINE: – 2,5 kg telečjega mesa – 1 čebula – 8-9 žlic olja – ščepec soli in popra OPIS PRIPRAVE: Meso začinimo z naštetimi sestavinami, ki jih probamo čimbolje vtreti v meso. Čebulo narežemo na kolobarje debeline polovice centimetra in jo prav tako dodamo k mesu. Meso…

Preberi več

Buhtlji s slivovo marmelado

Pripravljeno testo.   Razvaljano in razrezano testo.   Dodana marmelada. (zmanjkalo slivove, zato je na sliki še malo marelične;))   Valjanje nepečenega buhteljna skozi stopljeno mlačno maslo.   Nepečeni buhtlji. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2-3 ure Za 30-40 buhtljov SESTAVINE: – 1 liter mleka – 250 g masla – 1,5 žlice soli – 3 žlice…

Preberi več

Mlečni gres s cimetom

Gres levo in sladkor desno. Sipanje gresa v mleko.   Zlivanje gresa v posodico.       ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 0,5 litra mleka – 4 žlice gresa – 3 žlice sladkorja – cimet OPIS PRIPRAVE: Mleko zavremo. Zavretemu z metlico vmešamo gres in vročino zmanjšamo na srednjo….

Preberi več

Kuhano belo vino za hladne praznične dni

          ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 2 minuti ČAS KUHANJA: 10 minut Za 1 liter vina. SESTAVINE: – 1 liter belega vina (v mojem primeru sladki muškat) – 0,5 liter vode – 1 žlica cimeta – ali več, odvisno od željene količine (jaz sem ga dala 2 žlici, ker ga obožujem) –…

Preberi več

Mlečni riž s čokolado

Kuhanje mleka z vanilijevim sladkorjem, rjavim sladkorjem in limonino lupino.   Odmerjen riž.   Umešavanje riža v mleko.   Kuhan mlečen riž.     ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS KUHANJA: 40 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: -180 g riža – 800 -900 ml mleka (odvisno od željene gostote) – 1vrečka vanilijevega sladkorja – 2 žlici rjavega sladkorja…

Preberi več

Kompot iz kutin in jabolk

Pripravljene vse sestavine za kuhanje. Ob strani kutine.   ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS KUHANJA: 30-35 minut Za 6 večjih skledic kompota – 6 oseb. SESTAVINE: – 2 večji kutini – 3 manjša jabolka – 5 klinčkov – 1 palčka cimeta ali 1 čajna žlička cimeta v prahu – 3-4 žlice sladkorja OPIS…

Preberi več

Praznični Miklavževi parkeljni / parklji

 Samo za vas domači recept za praznične parkeljne. Pripravljene sestavine.   Zdrobljen nevzhajan kvas v sladkanem mleku.   Pokrit kvas.   Vzhajan kvas.   Maslo, sladkor, olje v luknjici sredi moke.   Grobo mešanje prej naštetih sestavin.   Dodajanje sladkanega mleka s kvasom.   Grobo vmešane sestavine.   Odstranjevanje grobo zmešanih sestavin na kuhinjsko površino….

Preberi več

Ajdovi štruklji z orehovim nadevom in brusnično marmelado

Moki v posodah. V železni posodi soljena voda.   Ajdova moka poparjena z soljeno vodo.   Zmleti orehi, čokolada v prahu in sladkor v posodi.   Narejeni nadev.   Zmešane sestavine za testo pred gnetenjem.   Zvaljano zgneteno testo.   Namazano testo z nadevom.   Namaščena aluminijasta folija in potresena z drobtinami.   Zviti štrukelj….

Preberi več