Sestavine:
- 400-500 gramov mladih govejih ali telečjih jetrc
- 1/2 večje čebule
- sol in poper po okusu
- 1-2 lovorjeva lista
- ščepec majarona
- kruh
Postopek:
Natisni- Čebulo narežemo na čimmanjše koščke in jo počasi pražimo na srednji temperaturi, da se lepo spusti in malo porumeni. Med praženjem jo posolimo, po želji tudi malo osladkamo.
- Jetrca narežemo na manjše koščke, da bodo čimpreje popražene. Daljši čas praženja se ponavadi pozna tudi na bolj trdi teksturi jetrc, zato je pomembno da so koščki manjši in popraženi v najhitrejšem možnem času.
- Jetrca dodamo popraženi čebuli in jih pražimo slabih 5 minut. Nato odstavimo, vmešamo sol, poper, lovorjev list in majaron in jih pustimo počivati 5 minut.
- Jetrca postrežemo skupaj s kruhom.