Anina kuhinja

Pražena jetrca z Luko Janežičem

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 400-500 gramov mladih govejih ali telečjih jetrc
  • 1/2 večje čebule
  • sol in poper po okusu
  • 1-2 lovorjeva lista
  • ščepec majarona
  • kruh

Postopek:

Natisni
  1. Čebulo narežemo na čimmanjše koščke in jo počasi pražimo na srednji temperaturi, da se lepo spusti in malo porumeni. Med praženjem jo posolimo, po želji tudi malo osladkamo.
  2. Jetrca narežemo na manjše koščke, da bodo čimpreje popražene. Daljši čas praženja se ponavadi pozna tudi na bolj trdi teksturi jetrc, zato je pomembno da so koščki manjši in popraženi v najhitrejšem možnem času.
  3. Jetrca dodamo popraženi čebuli in jih pražimo slabih 5 minut. Nato odstavimo, vmešamo sol, poper, lovorjev list in majaron in jih pustimo počivati 5 minut.
  4. Jetrca postrežemo skupaj s kruhom.