Anina kuhinja

Enostavna orehova potička ali orehov šarkelj

Ker ste si želeli recept za tole slastno, neverjetno enostavno potičko, sem vam ga seveda priskrbela. Včeraj sem ga spekla, danes ga že ni več-so pa ostale slikce. 😉 Čas priprave: 1,20 ure Sestavine: – 240 g moke – 6 jajc – 170 g masla – 280 g sladkorja – 1 pecilni prašek – 3…

Preberi več

Rahli kmečki babičini krofi / bobi

V naši vasici je danes semenj. In moja babica ali mama, kakor ji pravim jaz, ga vsako leto vzame zelo resno, sploh kar se tiče priprave hrane. Poleg potice in vseh drugih dobrot, ki jih pripravi, so vedno na mizi tudi njeni krofi. Pripravlja jih po receptu njene mame in so malce drugačni, kot tisti…

Preberi več

Carski praženec / šmorn z mletimi lešniki

ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 1-2 osebi. SESTAVINE: 1/3 vrečka pecilnega praška 1 jajce 2-3 žlice olja 8 žlic mleka 1 žlica sladkorja 3 žlice moke 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja 2 žlici mletih lešnikov 1 žlička lešnikove esence – po želji OPIS PRIPRAVE: Jajce in sladkor penasto umešamo. Nato dodamo moko, mleko, pecilni…

Preberi več

Jabolčni kompot

ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 8 oseb. SESTAVINE: – 15 jabolk– približno 4 litri vode – 4 žlice sladkorja– 1 vrečka vanilijevega sladkorja– 4 klinčki– 1 žlica cimeta OPIS PRIPRAVE: Jabolka olupimo in jim odstranimo peške, muho in pecelj. Narežemo jih na šestine in zalijemo z vodo, v katero dodamo klinčke. Vode prilijemo toliko…

Preberi več

Testenine z drobtinami

ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 3-4 žlice masla – 5-6 žlic drobtin – ščepec soli – 70-80 g testenin OPIS PRIPRAVE: Testenine skuhamo. V ponvi segrejemo maslo na srednji vročini in mu dodamo drobtinice. Drobtinice vmešamo v maslo in jih kakšno minutko pečemo. Ko postanejo malce bolj rjave barve…

Preberi več

Jabolčna čežana s kislo smetano in žganjem

ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 8 oseb. SESTAVINE: – 15 jabolk – približno 4 litri vode – 4 žlice sladkorja– 1 vrečka vanilijevega sladkorja– 4 klinčki– 1 žlica cimeta– 10 žlic kisle smetane– 3 žlice sadnega žganja OPIS PRIPRAVE: Jabolka olupimo in jim odstranimo peške, muho in pecelj. Narežemo jih na šestine in zalijemo…

Preberi več