Sestavine:
- domače vlečeno testo (recept tukaj)
- 1,5 kg hrušk
- 6 žlic kisle smetane
- 50-80 gramov masla
- 1 čajna žlička Limonovega olja
- 1/2 čajne žličke cimeta
- 1/4 čajne žličke mletega ingverja
- 3-6 žlic trsnega ali navadnega sladkorja (odvisno od sladkobe samih hrušk)
Postopek:
Natisni- Med pripravljanjem vlečenega testa v olje za testo dodamo žličko limonovega olja. Medtem ko testo počiva pripravimo hruške.
- Hruške olupimo in naribamo, ter ožamemo. Vmešamo jim cimet, mleti ingver in sladkor.
- Površino za vlečeno testo dobro pomokamo. Testo razvlečemo ali zvaljamo na tanko, da se skozenj vidi roka. Takšnega na hitro premažemo s kislo smetano in čezenj razporedimo pripravljene hruške. Čez hruške narežemo tanke rezine masla in zavitek tesno zvijemo.
- Zvito nadevano testo preložimo na pomaščen pekač z maslom (kakšen tanek košček masla lahko damo tudi na vrh zavitka) in naprej v pečico segreto na 200 stopinj za 15 minut.
- Po tem času temperaturo znižamo na 180 stopinj in zavitek pečemo nadaljnih 45 minut. Pečen zavitek pokrijemo s krpo in pustimo da se malce ohladi potem pa ga zrežemo, po želji posladkamo s sladkorjem v prahu in postrežemo.