Anina kuhinja

Preprosti, slastni in hitri medenjaki s sladkornim prelivom

Obožujem medenjake. Spominjajo me na Miklavža in praznični december, zato sem svojo preprosto verzijo želela deliti tudi z vami. 🙂 Priprava je nesramno preprosta in končni rezultat je prava poslastica. Zelo priporočam! 😉 Zahvala za slasten kostanjev med gre čebelarstvu Šauperl. 🙂…

Preberi več

Pražena jetrca

Sama sem si praženje jetrc predstavljala kot nekaj najbolj enostavnega na celem svetu. Ampak obstajajo triki, ki poskrbijo da so jetrca mehka. Če bi jih pražili tako kot pražimo druge kose mesa, bi na koncu na krožniku imeli trdo in žvečljivo jed. No, pripravljena na tak način kot je napisan spodaj, so bila neverjetno okusna…

Preberi več

Mlečna kaša z jabolki in skuto

Za 4 ramekine / skodelice. Čas priprave: 1 ura Sestavine: – 250 g prosene kaše – 0,6 litra mleka – 1-2 žlici sladkorja – mali ščepec soli – 1-2 žlici masla – 2 jabolka – 2 žlici sladkorja – ščepec cimeta – 4-5 žlic skute – 3 žlice kisle smetane – 2-4 žlice sladkorja –…

Preberi več

Goveja obara / ajmoht z grahom in penino

Za 2-3 osebe. Čas priprave: 2-3 ure Sestavine: – 200 g govejega mesa – 1 večji korenček – 1 manjša čebula – 1 pest narezanega pora – 1 dcl šampanjca/ penine – 1,5 litra goveje jušne osnove – 2 krompirja – 2 pesti graha – dober ščep soli, popra – ščepec majarona, peteršilja – 1…

Preberi več

Vatikanski kruh

No pa sem se končno spravila spisati recept. Takšen je zgledal moj vatikanski kruhek. Bil je naravnost odličen. Tudi če sami niste dobili podarjenega hlebčka, ga lahko spečete, le sestavine zmešate skupaj in to je to. 🙂 Vatikanski kruhek se na pravi način peče le enkrat v življenju, na hitri način brez podarjenega hlebčka, pa…

Preberi več

Domača piščančja juhica / piščančja jušna osnova

Danes imam za vas pripravljen recept za piščančjo jušno osnovo, ki je ena najbolj pogostih osnov, ki se jih uporablja v kuhanju. Upam, da vam bo recept prišel prav. 🙂 Če želite juho zamrzniti, jo dobro ohladite, prelijte v posodice ali vrečke in položite v zamrzovalnik. V zamrzovalniku zdrži vse do 2-3 mesecev. Če pa…

Preberi več

Praznična jabolčna – kutina marmelada

Najboljša marmelada, kar sem jih kdaj jedla in skuhala. Priporočam! 😉   Za 15 kozarčkov. Čas priprave: 2 ure Sestavine: – 2,5 kg jabolk (stehtani že olupljeni in razkoščičeni) – 6-7 večjih kutin – 1,7 kg sladkorja – 1 liter vode – 2 limoni – 3 vrečke vnilijevega sladkorja – 15 klinčkov – 1 zvrhana…

Preberi več

Praznična jabolčna marmelada

Oh joj, odkar sem na svojem sem se prelevila v pravo gospodinjo. Moja shramba je polna različnih marmelad in vsega in svašta. Ampak kakšen občutek, ustvariti nekaj domačega, zdravega in prihraniti domači pridelek. Sploh pa je veliko bolje, kot vse kar prodajajo v trgovinah. 😉 Za 6 manjših kozarčkov. Čas priprave: 1,5 ure Sestavine: –…

Preberi več