Anina kuhinja

Prežganka

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

  • 3-4 manjša jajca
  • 1-1,2 litra vode
  • 1 čajna žlička soli (oziroma po okusu)
  • 2 žlici moke
  • po želji — drobno nariban korenček

Postopek:

Natisni
  1. Jajca fino stepemo z vilico.
  2. V posodi brez maščobe popražimo moko, da malo zadiši oziroma se nežno rumenkasto obarva. Takrat med rednim mešanjem prilijemo vodo.
  3. Ko juha zavre, temperaturo znižamo na manjšo, dodamo sol in jo pomešamo. (če dodajamo korenček, ga dodamo na tej točki in juho kuhamo 10 minut, da se korenček skuha) V vrtečo juho s tankim curkom vlijemo stepena jajca.
  4. Prežganko kuhamo še minutko in jo postrežemo.