Anina kuhinja

Domača pečena slivova marmelada brez želirnega sladkorja

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 2-3 ure

Količina: 4-5 kozarčkov

Sestavine:

  • 3,5 kg sliv
  • 450 gramov trsnega sladkorja (ali navadnega)
  • dober ščep Kotanyi cimeta
  • 1 dcl ruma
  • ščepec soli

Postopek:

Natisni
  1. Slive operemo in razkoščičimo. Razpolovljene dodajamo na večji pekač. Po želji jih lahko tudi narežemo na manjše koščke, če ne želimo večjih lupin v sami marmeladi. (Jaz jih obožujem – zato jih le prepolovim)
  2. Pečico segrejemo na ventilacijo in temperaturo 170 stopinj.
  3. Slivam dodamo sladkor in cimet in jih dobro premešamo. Pekač položimo na obložen pekač od pečice s papirjem za peko – za vsak slučaj, da ne umažemo same pečice med kuhanjem. Pazimo da slive ne segajo čisto do vrha pekača, ampak pustimo kakšen cm prost.
  4. Pekač s sladkanimi slivami položimo v pečico in jih pečemo. Med peko jih na 15 minut mešamo. Po uri in pol prilijemo rum.
  5. Slive pečemo vsaj 2-3 ure – odvisno od željene gostote marmelade. Gostoto preverite tako da žličko marmelade vzamete in ohladite. Če vam je gostota primerna, potem s peko zaključite.
  6. Marmelado pretočite v sterilizirane kozarčke in jih dobro zatesnite.

oglasek (1)

[sg_popup id=1]